We hebben nog op het programma zondag a.s. Veldeke in Kunst O Foon.

Allereerst voor de Veldeke Literatuurprijs komen Jan Moonen en de prijswinnaar van 2004 Har Sniekers uit Thorn. Gisteren vooraf aan Weert in Dialoog – wat overigens erg geslaagd was – ben ik hem al tegengekomen. En hij was niet boos over de naamsverwisseling. Hoewel het niet erg begrijpelijk is dat ik het verwisseld heb, want als sinds de eeuwigheid wordt hij in een woord samen met dialect geassocieerd. Maar niet getreurd Har zal wat gedichten voor het voetlicht brengen en Jan heeft een mooie uitnodiging met puur Limburgs vermaak in petto. En allemaal gratis.

Uitreiking Veldeke Literatuurprijs 2012.

Zondagmiddag 18 november 2012 wordt de winnaar van de Veldeke Literatuurprijs 2012 bekend gemaakt in hotel Golden Tulip in Weert. De literatuurprijs is door Veldeke Limburg in het leven geroepen om het schriftelijk gebruik van dialecten te stimuleren. Maar liefst 44 schrijvers uit Nederlands en Belgisch Limburg stuurden werk in. Een deskundige jury heeft hun proza- en poëziewerken beoordeeld. Het werk van een aantal inzenders wordt tijdens deze middag voorgedragen.

Niet eerder gepubliceerd proza of poëzie in een van de Limburgse dialecten komt in aanmerking voor de prijs. De jury – bestaande uit Guus Urlings (voorzitter), Frans Pollux en Emiel Hermkens – beoordeelde de werken en draagt de uiteindelijke winnaar voor.

De feestelijke prijsuitreiking van de Veldeke Literatuurprijs 2012 vindt plaats op zondag 18 november 2012 vanaf 14.30 uur in hotel Golden Tulip, Driesveldlaan 99 in Weert.

Onderdeel van het programma is een inleiding door prof. dr. Marita Mathijsen-Verkooijen, emeritus-hoogleraar Moderne Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Gedeputeerde voor Cultuur Noël Lebens zal de prijs, bestaande uit een kunstwerkje van Desireé Tonnaer en een bedrag van € 500,00, aan de winnaar overhandigen.

Voor de muzikale omlijsting zorgt zanger en theaterartiest Gé Reinders.

De uitreiking is voor iedereen gratis toegankelijk.

Veldeke-krink Wieërt
Dhr. J. Moonen
Beatrixlaan 52
6006 AK Weert
T: 0495-537790
E: j_moonen@hetnet.nl

 

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst - 0 - Foon, Schrijfsels en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s