Optreden van Entre Nous in amfitheater bezoekerscentrum ‘Mijl op Zeven’.

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de rand nationaal park De Groote Peel heeft een overdekt amfitheater. In september worden hier elke zondag gratis muziekvoorstellingen gespeeld. De eerste voorstelling in deze muzikale reeks is op zondag 4 september met een optreden van het Astense dameskoor Entre Nous. Er is een voorstelling om 14.00 en 15.30 uur. Entree is gratis en opgave niet nodig, maar vol = vol. Het bezoekerscentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

De Peelstreek is rijk aan muzikaal talent en dat willen ze graag laten horen. Het amfitheater van bezoekerscentrum Mijl op Zeven is daarbij een ideale plek om te tonen wat je in huis hebt. Staatsbosbeheer heeft een aantal groepen uit de directe omgeving van het nationaal park De Groote Peel uitgenodigd om in het bezoekerscentrum een optreden te verzorgen. Het aanbod is zeer gevarieerd en bestaat uit een dameskoor, muzikaal verteltheater, volksmuziek en een zanggroep met nostalgische meezingers. Op zondag 4 september wordt de spits afgebeten door dameskoor Entre Nous uit Asten.

Er was eens … een groep zangers die zestien jaar geleden een koor wilden beginnen. Dus gingen ze op zoek naar een dirigent, een repetitieruimte en natuurlijk nog meer leden. Enthousiast en vol energie gingen ze aan de slag en langzaam groeide de groep tot een écht koor. Entre Nous was geboren. In de loop van die zestien jaar is er veel veranderd. Leden kwamen en gingen en er werd ook nogal eens van dirigent en repetitieruimte gewisseld. Het plezier in de wekelijkse repetities en het enthousiasme is echter onveranderd gebleven. Bovendien heeft het koor sinds 2001 ook muzikale ondersteuning gekregen en dus alles in huis voor een volwaardig optreden. Gezelligheid is daarbij het credo. Natuurlijk vinden de koorleden het ook fijn om aan publiek te laten horen wat ze kunnen. Daarom verzorgen ze optredens op verschillende locaties in de buurt. Topper hierbij is de ‘Snoezelmis’ op het Rijtven. En nu dus in bezoekerscentrum Mijl op Zeven, waar ze twee keer 45 minuten spelen en zingen. Het repertoire bestaat uit Engelse, Franstalige en Hollandse nummers zoals Bohemian Rhapsody, Le Printemps en verdronken vlinder. In het amfitheater is plek voor ongeveer 90 toeschouwers, dus wees op tijd. Het koor vraagt geen vergoeding voor hun optreden, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Nog meer optredens in September

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Na of voor het optreden kan men dus nog heerlijk een wandeling maken in dit stille natuurgebied.

De andere optredens in September zijn: Zondag 11 september: Muzikaal verteltheater Frans en Henk, zondag 18 september: Curandei en Sakkerdju en zondag 25 september: zanggroep Tössedoôr.

Het bezoekerscentrum is op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s