Kunst – O – Foon, het live kunst- en cultuurprogramma van Weert FM op zondag 14 augustus vanuit Galerie Weert.

Als altijd begint op deze tweede zondag in de maand onze uitzending om 11.00 uur en zal om 12.00 uur eindigen, maar het staat U vrij om bij live aanwezigheid nog een praatje achteraf te houden met onze gasten aan tafel en onze gastvrouw van de Galerie, Ankie Vanderfeesten.

Vanuit een Galerie moet natuurlijk iets over een van de ‘oudste’ kunstzinnige uitingen komen namelijk de schilderkunst.

Daarom vooruitlopend op de komende expositie vandaag al in de uitzending een telg uit een geslacht met meerdere getalenteerde kunstschilders, Dick Schreinders. Natuurlijk zit hier een leuk verhaal aan vast en hij zal niet schromen hier over uit te wijden.

Maar we beginnen met experimenteel geluid vanuit de Boostenzaal. ‘SOUND’ een geluidenproject van Renier Vaessen, Rob Kars en geluidtechnicus Hans Wijtvliet wordt uit zijn slaap gewekt en Renier komt hier alles over vertellen. Ook heeft hij een bandje bij zich, zodat het ook nog te horen zal zijn.

Tegenover een ‘oud ambacht’ staat experimenteer zucht en die uitdaging heb ik nu zelf ook maar opgezocht om voor radiobegrippen een ietwat vreemd item aan bod te laten komen. Dorien Blankers en haar zus komen in vol ornaat een dansje opvoeren. Volksdansgroep Wertha in de schijnwerper.

Natuurlijk hoeven we het muzikale intermezzo ook vandaag niet te ontberen en Lesley Winkens zal een aantal nummers van o.m. Norah Jones, Nelly Furtado, Adele en Alicia Keys met verve ten gehore brengen.

Ook in Galerie Weert aan de Biest 76 te Weert staat de koffie en thee klaar en kunt U zeker wat kunstzinnige inspiratie opdoen. Ook de mooie kostuums van Volksdansgroep Wertha zullen te bewonderen zijn.

Geen tijd of andere bezigheden op http://www.weertfm.nl is onze uitzending altijd achteraf te beluisteren onder uitzending gemist en natuurlijk zenden we rechtstreeks uit via Weert FM 107.5 in de ether.

Het team van Kunst – O – Foon hoopt U weer te mogen begroeten a.s. zondag.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s