Opblaaspop 2 ronde opent met Lake at the Night als opwarmer voor ‘the battle’.

Opblaaspop op bevrijdingsdag met weer ‘drie nieuwe spelers’ op het toneel. Wie zal ‘Scarlet Rose’ gezelschap gaan houden in de finale! Van 20.00  tot einde Battle intrigerende muziek van jeugdig talent bij ‘De Beatrix’ aan het Bassin te Weert.

Maar eerst beginnen we met Lake at the Night, een groep van vijf vrienden die graag aan een meer rondhangen. Het wordt niet beter dan ‘NU’, dus hun levensmotto vieren ze uit in ‘Partying, having a good time and thinking’. Maar zonder dat ze er erg in hadden zijn ze toch iets nieuws begonnen. Iets waar ze heimelijk altijd al van gedroomd hadden. Night at the Lake startte de eerste dag van 2012 en heeft inmiddels al wat radiostations in beweging gebracht. Radio 538, WeertFM en MaastrichtFM en een selectie voor ‘Nu of nooit’ met kans op een plaats op het felbegeerde podium van Pinkpop.

Fijne Groovy Rock dus door;

Ruud Bongaerts
Luca Bruijnaers
Tim Janssen
Rik Haanen
Jasper Wiermans
(Rens Verspagen

Optreden tussen 20.00 en 21.00 uur met daarna ‘the Battle’.

Wat de namen van de bands aangaat wordt het deze keer een intrigerende boel, want NonEntity, Strontplaag en zelfs Lettuce spreken in de context tot een popband toch wel tot de verbeelding.

Even voorstellen dus:

Nonentity

Wij zijn NonEntity, een rockband die af en toe wat punkefunk doet in de stijl van Papa Roach, Good Charlotte en Avenged Sevenfold. Na een aantal wijzigingen in de bezetting spelen we nu sinds september 2011 samen, en zijn we lekker op dreef met een nieuwe bezetting, een nieuw repetoire en een nieuwe muziekstijl. We hebben al de eer gehad om een aantal optredens te mogen spelen in onder ander Café d’n Ingel.

Bezetting:

de Droogkloot (Max Stokvis) – drums
de Avenged Addict (Rick Schouten) – gitaar
DE Basgitaarsnaar-verwoestende-machoman (Jitse Duysters) – basgitaar
de Basgitaarslopende-Mega Mindy (Nina Meeuwissen) – zang

Strontplaag

Strontplaag is een nog jonge band die punk speelt zoals punk hoort te klinken. Niks geen popdeuntjes en softe teksten, maar pure, rauwe punk zoals we die van vroeger kennen. Met een snerende, sarcastische houding richting de maatschappij zoals we die kennen proberen we een zo enthousiast mogelijk optreden neer te zitten. Blèr mee met punk-klassiekers als ‘Die Die My Darling’, ‘Fuck The USA’ en ‘Pull My Strings’. Jong en oud, groot of klein, niemand wordt door ons afgekeurd, dus dans en zing gezellig met ons mee!

Strontplaag doet mee aan Opblaaspop omdat we Weert eens willen laten zien wat échte punk is, en omdat we natuurlijk allemaal dol zijn op opblaaspoppen.

Bezetting:

Rens Knapen – Gitaar + ‘zang’
Rutger van Mierlo – Basgitaar + dans + meeschreeuwen
Nick van der Meer – Drums + meeschreeuwen

Lettuce

Lettuce is een band die gesticht is in 2005 als pop/rock-band op de Academie voor Muziek en Dans te Weert. Inmiddels bestaan ze al bijna 7 jaar en klinkt de naam Lettuce al vele bezoekers van evenementen in de regio bekend in de oren. Geïnspireerd door artiesten als Ilse Delange en Anouk is de jeugdige band het afgelopen anderhalf jaar ook aan de slag gegaan met het schrijven van eigen nummers, en deze koers wil de band in de toekomst voortzetten. Wat optredens betreft, beleefde Lettuce op 25 september 2008 haar hoogtepunt. Op die dag speelden zij in het voorprogramma van de bekende Limburgse band Rowwen Hèze. Dit was te danken aan een 1e plaats tijdens Van Horne Pop (april 2008). Daarnaast treedt Lettuce regelmatig op in cafés en zalen in en rondom Weert en speelde de band al twee keer in het voorprogramma van de Weerter feestband Harry & de Gebroeêke Zwiegelkes.

Bezetting:

Wendy van Dooren- zang
Joerik van Dooren – gitaar
Martine Steijvers – drum
Martijn Smolenaers – basgitaar
Mark Naus – toetsen

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Opblaaspop 2 ronde opent met Lake at the Night als opwarmer voor ‘the battle’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s