Mmmmm wat ruikt het hier lekker!

Zondag 9 oktober a.s. ruikt u de geuren van vroeger, heerlijke oude gerechten en producten worden met liefde voor u bereid. Aan het Milderspaat in Nederweert-Eind vindt deze dag een dag van de smaak plaats. Limburgse producten worden op oud peelderwijze bereid. Vanaf 13.00 uur gaat het Openluchtmuseum open en tot 17.00 uur kunt u genieten van al het lekkers dat Eynderhoof te bieden heeft.

Vroeger toen men nog geen koeling had, werden gerechten voor de winter geconserveerd. Dit om toch zeker de winter goed door te kunnen komen, men had in deze tijd dan ook zeker de groenten die de tijd van het jaar met zich meebracht of die goed geconserveerd konden worden. Dit conserveren wordt deze zondagmiddag gedemonstreerd. Volgens oude recepten wordt het eten bereid en geconserveerd voor de winter. Of het nu gaat om de stroop die gestookt wordt van diverse soorten fruit en bieten of de verschillende soorten brood die natuurlijk bij ons zelf gebakken worden. En op dat heerlijke verse brood ligt natuurlijk een heerlijk plakje boerenham of echte zult. Pas dus maar op dat je vingers er niet bij opeet! Ook de kunst van het kool snijden en potten in een roompot wordt gedemonstreerd.

Wat dacht u verder van heerlijke echte karnemelk die deze dag wordt gekarnd en boter die gestoten wordt op de manier van toen. Natuurlijk vertellen de ambachtslieden graag over de wijze waarop dit geschiedde. Ook het wecken komt, naast het bewaren van eten, uitgebreid aan bod.

Voor de kinderen is er deze dag heerlijk zoethout, ander snoepgoed uit grootmoedertijd en kan men spelen met de nieuwe “in het museum passende” speeltoestellen.

Zoals u van ons gewend bent zijn ook alle andere ambachten volop in bedrijf.

Muzikaal omlijst

Deze middag wordt speciaal omlijst met muziek van Speulendjer –Wiees. Met hun muziek Luisteren ze de dag op en kunt u naast de oude ambachten genieten van de vrolijke noten.

U leest het weer, Eynderhoof een plek waar u geweest moet zijn!

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s