Kunstenaars ‘Koldergalereej 2013’ in Kunst – O – Foon op zondag de 13e bij café De Kroes.

We beginnen het jaar meteen goed met ‘kuit en plezeer’ bij café De Kroes in Weert. Want wie wil er nou niet een voorproefje op de Koldergalereej 2013.Kunst O Foon 13 januari 2013

Vrijwel alle deelnemende kunstenaars zullen aanwezig zijn en vier van hen zullen aanschuiven aan tafel.

Eric van Lierop heeft elk jaar een lollige kijk op onze koningin en laten we wel wezen de fotogenieke waarde van haar is al jarenlang bewezen. Dus in verf moet het ook goed komen. Hoewel veel mensen het portret in het Stedelijk van haar geschilderd door Luc Tuymans maar moeilijk te verteren vinden.

Laura Caris houdt volgens eigen zeggen van kitsch, frivoliteit en ornamentjes. Niets stempel op haar werk dus of het moet de naam ‘eigen gevreutel’ dragen. Roosjes, kantjes en gouden randjes zullen zeker niet misstaan in sprookjestaal. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.Koldergalereej 2013

Jack Vreeke heeft het devies; ‘vooral niet doen wat er van je verwacht wordt in de Kunsten’. De Vastelaovundj laat hem absoluut niet onberoerd en menig ‘vierder’ is al door hem vereeuwigd. Hij spreekt geen dialect maar ‘ons bloed’ stroomt inmiddels wel door zijn aderen.

Ze doet al eeuwig mee onze Emmy van der Venne en het eerste jaartal is haar dan ook ontschoten, maar het was met zekerheid bij ’t Swaentje op de Oelemarkt. Misschien zijn ze er het niet mee eens maar de huidige kunstenaars vindt ze eigenlijk te netjes. Jan is er dan wel niet meer met slaolie maar onzin kan ook deze groep even wel toch maken.

In het nieuwe jaar volgt er een blog met alle verhalen rondom alle kunstenaars van de Koldergalereej.

De muziek is natuurlijk ook in stemmig palet en het cabaret trio De Neederlanden uit Baexem zal het Limburgse in een iets andere tongval dan het Weertse in het hol van De Kroes op het podium zetten. Peter Francot, Koen Werter en Ramon Poels zijn te vinden op http://www.youtube.com/watch?v=QwwPuygWBrM

De NeederlandenUiteraard kunnen we niet zonder onze Riya Geboers en het zal me zeer benieuwen wat ze nu als leeslijst op zal geven. Vastelaovundj……feest………waar is dat ook weer op gebaseerd!

In ieder geval, U bent welkom bij De Kroes. De uitzending wordt live uitgezonden via WeertFM 107.5 Weert en 97.0 Nederweert. Ook online te beluisteren natuurlijk en uitzending gemist is nog een mogelijkheid.

Omdat volgende maand op de 2e zondag van februari ook de stads optocht trekt hebben we besloten om de Kunsten dan maar even te laten rusten. Kunst op straat genoeg zullen we maar zeggen.

Team Kunst – O – Foon: Igor Ronckers – Anki Raemaekers – Ferry Wahls – Jaap Beyleveld.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kunstenaars ‘Koldergalereej 2013’ in Kunst – O – Foon op zondag de 13e bij café De Kroes.

  1. Johng293 zegt:

    Thanks again for the blog post.Thanks Again. Cool. faeefekeakdb

  2. Johnc971 zegt:

    Hi! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Great blog and terrific design and style. fkekafbfbckk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s