Dubbel genieten bij Buitencentrum De Pelen.

Vroege vogelexcursie met Paasontbijt na afloop.

Eitjes rapen gaan we niet tijdens de vroege vogelwandeling op Paaszondag 8 april in De Groote Peel. Dat hoeft ook niet, want na afloop van deze wandeling staan de gekookt eitjes en een stevig Paasontbijt gewoon op tafel in het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven). Maar eerst naar buiten om een frisse neus te halen en natuurlijk om vogels te spotten.  Starten om 7.00 uur bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 15,- voor volwassenen en

€ 12,50 per kind, inclusief ontbijt. Telefonische opgave is gewenst op nummer:  0495 – 641 497.

Je moet er wat voor over hebben, maar voor vogels spotten moet  je vroeg uit de veren en voor dag en dauw op pad. Als onze gevederde vrienden wakker worden zingen ze namelijk het hoogste lied. En dat doen ze niet zomaar. Door te zingen stellen ze hun territorium veilig, pas daarna gaan ze op zoek naar voedsel of… naar een geschikte partner.

Vogels kijken kun je het hele jaar door. Elk seizoen heeft  daarbij zijn charme en in het voorjaar is dat natuurlijk het broedgedrag van vogels. In De Groote Peel broeden zo’n 95 verschillende soorten. Op de grote waterplassen kun je onder meer de geoorde fuut, de meerkoet, verschillende eendensoorten en kokmeeuwen zien, maar zeker ook horen. Verderop in het open landschap vliegen kleine zangvogeltjes zoals de rietgors, de blauwborst, de roodborsttapuit en de sprinkhaanzanger rond.

Deze Paaswandeling is natuurlijk extra aantrekkelijk door het vooruitzicht op een lekker ontbijtje na afloop. De deelnemers worden gastvrij ontvangen in de Peelkiosk, de inpandige horecagelegenheid van Buitencentrum De Pelen. Daar kunnen ze samen nog even nagenieten van de wandeling. Een goed begin van het Paasweekend!

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen is de toegangspoort tot het Nationaal Park  De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. In het Buitencentrum zijn vogelgidsen maar ook verschillende soorten nestkasten verkrijgbaar. Ook voor verrekijkers is het Buitencentrum van Staatsbosbeheer het juiste adres. BC De Pelen is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s