Kunst – O – Foon, het live Kunst- en cultuurprogramma van Weert FM voortaan met aansluitend ‘cultureel café ‘.

Op zondag 13 november a.s. wordt ons Kunst- en cultuurprogramma uitgebreid met een cultureel café. Ook het cultureel café zal in de toekomst net als ons programma op wisselende locaties te bezoeken zijn. We hopen hiermee een breed cultureel aanbod met een uitdagende horizon aan te bieden, zeer zeker in afwisselende sfeer.

Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt ons live programma Kunst – O – Foon als altijd op elke 2e zondag van de maand uitgezonden, deze zondag vanuit café zaal De Beatrix.

Ook deze keer weer een bijzondere bezetting met zelfs bezoek van verder weg. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Harold K direct enthousiast op de uitnodiging van Igor reageerde. Zo enthousiast zelfs, dat er meteen een mini concert gepland werd. Dit feit is vervolgens de aanleiding om een ‘cultureel café’ op te starten.

Harold K zingt poëtische teksten die je tot in de ziel raken. Een droog-melancholisch stemgeluid met een nooit versleten zachte G. Zijn muziek is zeer – maar zeker niet uitsluitend – geschikt voor liefhebbers van Spinvis en Tom Pintens. Met het album De Laatste Pionier (2011) bewijst K zich vijf jaar na zijn bejubelde debuut Mengsmering nog steeds als een van Nederlands interessantste singer-songwriters. Harold K (1977) groeide als Harold Konickx op in Susteren. Regelmatig en met liefde zingt hij in de taal van zijn geboortestreek. Vanaf zijn twintigste woonde Harold in Utrecht, maar sinds kort voelt Harold zich thuis in zijn buurtje in Bos en Lommer Amsterdam.’

‘kippenvel op de ziel […] met de bijbehorende teksten en de fraaie muziek onderscheidt dit album zich van zeg twintig jaar Nederlandstalige muziek.’ (Heaven)

‘Harold K is het best bewaarde geheim van Nederland. Een singer-songwriter die, net als Spinvis, in onze eigen taal een unieke, ritselend mysterieuze wereld oproept.’ (Platomania)

‘Elk liedje heeft een andere instrumentale inkleuring meegekregen, wat de afwisseling zeker ten goede komt. Het maakt het verstilde karakter van De laatste pionier bijzonder krachtig.’ (New Folk Sounds) Zie http://haroldk.nl

Roos Visser is  binnen ons ‘Weertse’  geen onbekende en naar eigen zeggen nog steeds volop in beweging. Wij kennen haar dan ook van verschillende formaties en projecten. Met daarbij ook nog een verkenning binnen verschillende genres o.a. Meadow – coverband -, Roos en Merijn – singer song writing -, Jazzminded – jazz- en Secondplacedriver – electropop-.  Haar zoektocht naar ‘de muziek’ die echt raakt is nog niet afgelopen en momenteel speelt ze veel gitaar, soms in samenspel met een gipsy jazzband uit Reuver. Wie ze vandaag mee zal nemen om te spelen is nog een verrassing. Maar een gezamenlijk optreden met Harold K zit er natuurlijk ook dik in.

Proza speelt een grote rol binnen muziek performance en dan is het niet gek dat je binnen Weert al snel bij Paul Sterk uitkomt. Romanschrijver en columnist. Zijn eerste boek “Via sterren en zeemeerminnen” is een roman die begint en eindigt op Bospop in Weert. “Een onalledaags debuut,” aldus De Limburger/Limburgs Dagblad. Najaar 2011 is “Apostel van Tricht” verschenen. Ook daarvoor weer mooie recensies. “Een prachtig boek. Paul Sterk neemt je mee in zijn verhaal en laat je niet meer los.” (De Boekenkast). Al een paar jaar schrijft hij voor Bospop muzikale columns. Verrassende stukjes met een knipoog, die ook gewaardeerd worden door artiesten die op het festival spelen. In het Cultureel Café Weert zal Paul Sterk telkens een literaire bijdrage leveren. Zie http://www.paulsterk.nl

Bob Luijks is te beschrijven als ‘gebiedsfotograaf’. Hierbij worden zijn persoonlijke interesses ten aanzien van natuur en landschap verenigd in fotografie. Gebieden worden in alle facetten belicht, van landschap tot de daarin voorkomende planten en dieren. Favoriet is hierbij de landschapsfotografie. De thuisbasis wordt vooral gevormd door de prachtige natuur en landschappen van Midden-Limburg.

Naast de gebiedsfotografie schuwt Bob het abstracte werk, natuurfotografie als kunst, niet. Reflectie, spelen met licht en het zoeken naar verrassende vormen en lijnen spelen hierin een hoofdrol. Zie http://www.natuurportret.nl

Een muzikale uitzending dus met proza en beeld en een echte uitdaging voor de cultuurliefhebber om erbij te zijn. Zeker omdat vanaf 13.00 uur binnen het cultureel café een miniconcert ‘on stage’ komt met Harold K, Roos Visser en intervallen met proza door Paul Sterk. Bob Luijks is persoonlijk aan te spreken betreffende zijn werk en leven en zal tevens wat te bewonderen bij zich hebben.

Onze uitzending is live te beluisteren via Weert FM 107.5 in de ether en mocht dat niet lukken vanaf 19.00 uur in de herhaling via dezelfde frequentie. Ook daar geen tijd voor ga naar onze site http://www.weertfm.nl en kijk onder uitzending gemist Kunst – O – Foon.

Ons Cultureel café zult U toch echt live moeten komen bezoeken, dit keer bij café zaal Beatrix aan Bassin 11 te Weert. Wij hebben er echt zin in en hopen U te mogen begroeten.

Onze uitzending is natuurlijk ook altijd ‘in real time’ bij te wonen.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s