Kunst – O – Foon, activiteiten december in de regio Weert.

De Kunst – O – Foon  cultuuragenda van 12 december.

Vanmiddag om drie uur kunt U de presentatie van de eerste studio CD, ‘Fresh & Fruity’ beleven van het Weerter ensemble JazzMinded. De cd bevat nieuw eigen werk en een enkele cover in een ander jasje.  Laat U verrassen bij het optreden vanmiddag bij ‘de Kroes’ want er zullen verschillende gasten, waaronder Roos Visser, aanschuiven op het podium om het geheel te omlijsten. De entree is gratis en nog voor de Kerst kunt U in het bezit zijn van echte ‘Weerter’ Jazz op cd.

Ook kunt U vanmiddag naar de kerstmarkt van PSW, alle ateliers hebben een bijdrage geleverd en authentiek materiaal afgeleverd in kerstsfeer. Bent U op zoek naar een bijzonder en ambachtelijk cadeau met persoonlijke toets van de maker, neem hier eens een kijkje. De ‘kunstenaars’ zijn zelf aan het werk en altijd in voor een praatje. Een drankje staat klaar en in deze informele sfeer kunt U alvast een voorproefje nemen op de Kerst. Tot vijf uur kunt U terecht aan de Graafschap Hornelaan 88, op het terrein waar vroeger de waterzuivering lag.

A.s. zaterdag 18 december is er weer een prachtig concert in kerstsfeer van het Weertermannenkoor, de Mooshoofpaadzengers en Flute Xperience. Het concert is in de Paterskerk op de Biest en begint om half acht. De entree bedraagt 10 Euro.

Ook op zaterdag a.s. onder leiding van Max Smeets, The Ray Stabbing Singers met een optreden in de Muntpassage in het centrum van Weert. Tussen een en drie kunt U hun repertoire van pop, rock en musicalnummers beluisteren, als dankbare onderbreking van Uw boodschappenlijstje.

Kinderen kunnen zaterdag aan de slag bij de ‘Winterinstuif’ van het Rick. Zowel aan het Collegeplein als aan de Beekstraat kun je lekker creatief bezig zijn, Ondertussen kunnen je ouders het boodschappenlijstje voor de Kerst af  werken. De dag begint om kwart over negen en duurt tot kwart voor een. De kosten bedragen vijf euro.

Tot 7 januari kunt U nog genieten van een tentoonstelling van bezoekers van het DAC Weert in ons Stadhuis. De tentoonstelling is gedurende openingstijden te bezoeken. In onze uitzending van 9 januari bij café ‘de Kroes’ zullen wij nader kennis maken met enkele van de ‘kunstenaars’ en hun werk.

De rest van de maand kunt U werk gaan bewonderen van vandaag aanwezige ‘kunstenaars’van Atelier 88 in bezoekerscentrum Mijl op Zeven bij nationaal park De Groote Peel. Zo kunt U een aangename winterwandeling in onze Peel mooi combineren met een fantasierijke uitdrukking op doek in vrolijke kleuren. Een routebeschrijving en openingstijden zijn te vinden op de site van staatsbosbeheer.nl

                                                        

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s