Maak kennis met de Ontdektochten in de Peel.

Bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven van Staatsbosbeheer zijn verschillende Doe- en Ontdektochten te huur om de Peel mee te beleven. Op zondag 14 augustus kunnen gezinnen met kinderen gratis kennis maken met deze tochten. Voor elke leeftijdgroep is er een passend tasje of koffer met opdrachten en materialen verkrijgbaar. De materialen kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur worden opgehaald bij de balie van het bezoekerscentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Reserveren is niet nodig en deelname is gratis. Er wordt wel een borg van € 10,- voor de materialen gevraagd en op = op.

Zonder gids de Peel ontdekken

Staatsbosbeheer heeft in nationaal park De Groote Peel verschillende Doe- en Ontdektochten beschikbaar voor gezinnen met kinderen.  De tochten zijn speciaal ontwikkeld om zelfstandig, dus zonder gids, de Peel te beleven. De tasjes of koffer met opdrachten en materialen zijn voor € 1,- per kind te huur bij de balie van het bezoekerscentrum. Op zondag 14 augustus kan men gratis op pad.

 

Vijf verschillende Doe- en Ontdektochten

Voor elke leeftijdgroep is er een passende tocht ontwikkeld. Zo is er voor kleuters het Dierenvriendjespad. In het tasje zitten een kleurenwaaier en boekjes met verschillende opdrachten waarin dieren de hoofdrol spelen. Bij de sPEELse Zintuigentocht, ook voor kleuters, draait alles om de zintuigen. Op een uitgezette route staan zeven opdrachtpalen met een oog, oor, neus of hand. Bij elk symbool doen de kinderen een opdracht. Hierdoor ervaren ze de verscheidenheid van dieren en planten in De Groote Peel. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen met een Onderste Boventocht of Billy Bel Doekoffer op pad. Ze gaan waterdieren vangen met een schepnet, met een verrekijker op zoek naar bijzondere vogels en nog veel meer natuuropdrachten doen waarbij ze de Peel ervaren. Er kunnen maximaal 4 personen met één tas of koffer op pad.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is in augustus op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl.

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s