Plat Wieers heeft geen digitaal fotomateriaal want ze zijn opgehouden toen dat kwam. Hoor zondag meer.

Louis van winkel zanger / drummer komt naar Kunst O Foon dus kunt U een lid van Plat Wieers live komen bekijken. En ik denk dat er ook wel mensen met een fototoestel aanwezig zijn. Dus kunnen we dit mankement in hun biografie ter plekke oplossen.

Misschien moeten we hem dan maar de ‘die hard’ van Plat Wieers gaan noemen.

Plat Wieers is ontstaan uit de band FUN aangevuld met blazers van harmonie sint antonius, Mark Bauwmans  had in die tijd, en dat is zo’n 20 jaar geleden een leuk idee om Wieerter teksten op bestaande nummers te maken voor het Wiepkesbal

Dit wiepkesbal was een terugkerend bal op zaterdag twee weken voor vasteloavundj.

Het eerste nummer was karel es un maegdje en is dan ook een hitje geworden in weert.

verder hebben we 4 cd gemaakt en hebben toen besloten om te stoppen met deze band in 2002.

Nu enkele jaren later kwam het idee om weer eens een reünie te houden en te spelen op het wiepkesbal, en iedereen vond dit wel weer eens leuk ,dus zo gezegd zo gedaan en met succes.

De tent stond weer oppe kop.

Nu hebben we met vijf oud leden van PLW een keer voor de grap op een verjaardagsfeesje een stuk of vijf nummers unplugd gedaan, dit sloeg natuurlijk ook aan en het idee om dit nog een keer te doen vinden we wel leuk.

Toen Robbie Snoek met de vraag kwam of we zin hadden om mee te doen met Dail 24 op 1 december hebben dit toegezegd en zijn benieuwd naar de reacties.

Maar verder in de toekomst zijn er nog geen plannen om dit uit te bouwen maar wie weet wat er nog komt.

Louis van Winkel

Ik ga zo meteen naar Weert in Dialoog voor SMC0495 in het Golden Tulip. Dus dit was de laatste voor vandaag. Morgen volgt de rest van onze gasten op dit blog.

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s