GREEN WINDOWS OF MY MIND.

Florale Kunst in het Franz Pfanner Huis

In het kader van de activiteiten rond de Floriade vindt op zondag 22 april om 11.30 inhet Franz Pfanner Huis op Klein Vink  in Arcen de opening plaats van de expositie Green Windows of my mind met o.a. een inleiding vanJan Leemans en Riny van Vlijmen.

Lieve, Diede en Jan luisteren de opening muzikaal op.

Green Windows of my mind is een duo expositie met werk van de uit Weert afkomstige kunstenares Greet Boekholt en de florale vormgevers Erwin Michielsen ( eveneensuit Weert) en Ger Hoebers, die in Horst hun thuisbasis hebben.

Naast meerder exposities voerde Greet Boekholt opdrachten uit in binnen- en buitenland voor particulieren, bedrijven en openbare gebouwen. Zij exposeerde ook reeds in het Franz Pfanner Huis.Uithaar werken blijkt bewondering voor natuur, literatuur, historie, muziek, religie, maar ook de actualiteit wordt er in verwerkt.

Getoond worden “ 70 plantenportretten in groen”. Een gedeelte van de meer dan 1100-koppige serie : “De Tuin in O”- een ode aan haar gestorven man W. en aan het “geheel der schepping”.

De opbrengst van haar werken die tijdens de expositie verkocht worden heeft de kunstenares bestemd voor :”The Children of the Ganges”, een project van haar dochter Truike voor de opvang van straatkinderen in India

Ger Hoebers en Erwin Michielsen kennen reeds jaren een intensieve samenwerking. In het verleden regisseerden beiden de producties van Theatre Floral. Het enige theater waar de bloem in de hoofdrol staat.

Naast de werken van Greet Boekholtslaat de titel van de tentoonstelling, Green Windows of my Mind, op een 12 luik dat Erwin Michielsen speciaal voor deze tentoonstelling heeft vervaardigd. Het gaat over liefde, erotiek, het kwetsbare en dat wat komen gaat. Vertrekpunt van het 12 luik is een film van Erwin Michielsen en Ger Hoebers, waarin “de dans van de liefde” is vastgelegd. De choreografie en dans is van Tineke van Sinten. De twaalf open vensters, die in abstractie gerelateerd zijn aan de beeldtaal van de film, leveren ten aanzien van de gebruikte kleuren een rood nabeeld op. Door gebruik te maken van dit simultaancontrast wordt de liefde in kleur gesymboliseerd.

De twaalf vensters worden concreet gemaakt in een compositie met organische/plantaardige materialen, het dertiende venster. Met de beperkte houdbaarheid hiervan wordt de vergankelijkheid, het breekbare, het kwetsbare van dat wat komen gaat aangegeven.

Tevens wordt er een film vertoond van een dansvoorstelling rond Het Hooglied, gemaakt tijdens de aanbieding van de opdracht vanGreet Boekholt“Het Hooglied” aan de zorginstelling HetLand van HorneteWeert

De expositie is tot en met 28 mei iedere woensdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 13.00 tot

17.00 uur. Pinksterzaterdag is het Franz Pfanner Huis gesloten, pinkstermaandag is de expositie ruimte wel open. De entree is vrij. Giften zijn welkom. U bent van harte welkom.

Voor meer info zie www.franzpfannerhuis.nl

Klein Vink, Arcen

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s