Podium Kunst – O – Foon presenteert klassiek talent en grote namen in de muziekzaal van Rick.

Het afscheid van Wim Schroten – gevierd viool leraar – brengt top talent van het Master of Music programma, het Radio Filharmonisch Orkest en het orkest van Andre Rieu terug naar Weert.Wim schroten 2

In onze laatste maandelijkse  live uitzending van Kunst – O – Foon  voor WeertFM op zondag 14 juni a.s. tussen 11.00 en 12.00 uur vanuit de muziekzaal van Rick, brengen we een bijzonder programma met het thema verandering.

[Links een bijzonder originele oplossing van Wim om een foto als uitvoerend violist alsnog in de juiste resolutie op internet te krijgen.]

  • Olivia Doflein studeerde met lof af aan de prestigieuze Royal College of Music in Londen in 2014 en zit momenteel in het Master of Music programma als leerlinge van Chris Duindam aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Het Goois Symfonieorkest bekroonde haar in januari met de Young Solist Award 14/15.Olivia Doflein

Ian van den Berk– Ian van den Berk nam deel aan de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en is momenteel werkzaam in het Radio Filharmonisch Orkest en actief in verschillende kamermuziekensembles. Naast zijn werk als musicus is hij adviseur voor het Fonds Podiumkunsten.

  • Alina-Lin Merx-Jong heeft door haar reizen met André Rieu op alle werelddelen muziek gemaakt, Antarctica uitgezonderd.Alina Lin Merx-Jong

Verder zal Wim Schroten zelf in duo met Ian spelen. Zullen zijn huidige leerlingen Annelou Geuns en Lisanne Belt een driedelig stuk van Dimitri Schostakowitsch spelen onder begeleiding van Eelco Kroon op piano.

Tussendoor zullen interviews en een terugblik op verschillende carrières ons podium compleet maken. Daarnaast is er ook in het woord volop aandacht voor de muziek.

In het volgend blog worden de achtergronden van onze gasten verder uitgediept en wordt er nog meer fotomateriaal toegevoegd.

U bent zoals altijd welkom bij deze Kunst – O – Foon in de muziekzaal van Rick aan de Beekstraat 27 te Weert die een fantastische akoestiek heeft. Toch is het misschien beter om vooraf even contact op te nemen met Rick 0495 533 954 i.v.m. de gasten die zullen komen.

U kunt onze live radiouitzending volgen op de bekende kanalen van WeertFM

Team Kunst – O – Foon: Igor Ronckers – Anki Raemaekers – Ferry Wahls.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s