Nog een debutant in ons programma maar dan met beeldende kwaliteiten toegevoegd.

Ja, we mogen steeds vaker cultuur  bestormers uit de eerste hand voor het voetlicht brengen.Ruud Geerards

Mijn naam is Ruud Geerards en ik ben 37 jaar. Ik ben geboren en getogen in Horst maar woon nu al ruim 11 jaar in Weert. Ik ben parttime werkzaam als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Beesel.

Ik ben begonnen met veel kleine dingen tekenen; losse plaatjes al van kinds af aan. Al tekenend ontwikkelde ik door de jaren heen mijn eigen stijl. Naast stripachtige taferelen heb ik ook andere klussen gedaan zoals festivalposters en geboortekaartjes om maar iets te noemen. Bij deze laatste heb ik de tekeningen digitaal getekend. Bij mijn huidige werkgever werden mijn tekentalent ook opgemerkt en werd ik gevraagd om strips te maken. Ik werk voor de gemeente Beesel die graag beleid in de vorm van strips wilde gieten. Dit zodat deze in de lokale krant gepubliceerd konden worden. Deze manier van communiceren is laagdrempelig en maakt het verhaal dat de gemeente wil vertellen begrijpelijker. De eerste reeks is gebundeld tot een stripalbum waarin de lokale politici ook figureren. Het stripalbum is ook op grote panelen afgebeeld. Dit grote stripboek is vorig jaar door de commissaris van de koning officieel geopend. Dit vond ik super leuk om te doen.
Het leek mij ook een uitdaging om eens een eigen stripverhaal te maken. Hier ben ik vier jaar geleden mee begonnen. In mijn vrije tijd heb ik hier vele uren aan gewerkt en nu ligt mijn eerste stripboek in de winkel. We hebben stripwinkels benaderd in Antwerpen en onze strip ligt daar nu in de winkels Beo, Tsetse en Alex. Super trots gevoel, dat het gelukt is. Hannes - Het Geheim van Grombl kaftkopie
Het eerste idee ontstond naar aanleiding van een karakter dat ik in een losse cartoon gebruikte. Deze werd uiteindelijk Hannes, genoemd naar mijn overgrootvader. Mijn vriendin heeft de aanzet gegeven tot het verhaal en ik ben er zelf mee verder gegaan. Ik ben allereerst een storyboard gaan maken. Dit om de bladindeling te maken en schetsmatig de eerste conceptbeelden weer te geven (perspectief, compositie). Vervolgens ben ik de tekeningen gaan maken en heb deze later in inkt gezet. Daarna ben ik met behulp van de computer de tekeningen gaan inkleuren. Het is heel arbeidsintensief maar ik heb wel geleerd gedurende het proces. Ik hoop dat anderen het ook een leuke strip vinden. We hebben er een paar laten drukken en verkopen het nu via catawiki.nl.
Ik ga zeker een tweede deel van Hannes maken.Hannes pagina 19kopie

Tot zondag, vanuit een middeleeuws Weert.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, Schrijfsels en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s