Kunst – O – Foon, het live kunst- en cultuurprogramma van Weert FM op zondag 10 juli vanuit onze eigen studio.

Op deze laatste ‘Bospop dag’ richt Kunst – O – foon de aandacht op een ander meer intiem festival binnen de Weerter muren wat te komen staat, het multi cultureel festival Bantopa.

En naar aanleiding van de vorige week verstrekte ‘Weerter architectuurprijs 2011’ een gesprek met Joke Jongeling en Cees Metz beide lid van architectuurlijk Weert, de organisator van deze jaarlijkse prijs.

Met voor ons de brandende vraag waarom heeft het winnend ontwerp net dat beetje meer?

Jury kiest winnaar Architectuurprijs  2011
Een  jury bepaalde welke ontwerp van Piet Coenders bekroond zou worden met de  Architectuurprijs 2011. De jury bestond dit jaar uit:
Dhr. Kirkels, wethouder ruimtelijke ordening,
Dhr. Metz, architect en
Dhr. Van Cauteren, conservator.
De jury loofde de derde prijs uit aan Van Goghlaan  10. De tweede prijs ging naar het woonhuis van Piet Coenders zelf aan de  Rembrandtlaan. Er was een eervolle vermelding voor het woonhuis aan de St.  Maartenslaan 25.
Voor de Architectuurprijs 2011 viel de keus van de  jury op het ontwerp voor Rubenslaan 8. Dit ontwerp maakte Piet Coenders in  opdracht van de heer Maes. De ruimtes zijn ingenieus gerangschikt, waarbij de  leefruimte enigszins is afgeschermd van de straat en optimaal is verweven met  het omringende groen van de tuin. Dit komt door de vorm en transparantie van de  gevel. Hiermee heeft deze woning een grote ruimtelijke werking en een fijn  woonklimaat.

En waarom denkt het publiek hier anders over, is dit een kwestie van smaak? Of kijk je als expert anders naar een ontwerp!

En natuurlijk zullen we te spreken komen over het onderwerp van eer in deze ‘Piet Coenders’ en de speciaal voor hem ingerichte tentoonstelling in de Tiendschuur te Weert. Zie voor openingtijden, http://museum.erfgoedhuisweert.nl/

Bantopa het multiculturele festival van Weert weer op de agenda, zondag 17 juli a.s. op de Markt in Weert.

Joyce Schotanus en Fakir vertellen alles over oorsprong en voortgang van dit intieme festival. En wat voor ons belangrijk is; ‘Wat betekent dit festival voor de Weerter cultuur?’ Hierover volgt nog een persbericht, zodat U zich alvast in kunt lezen. Zie voor meer info, http://www.bantopaparty.com

En uiteraard ook muzikale ondersteuning, vandaag hebben wij veel tijd ingericht voor niet alledaagse muzikale expressie. Op gitaar/zang, Marie-louise van Nieuwenhoven en hobo Davida Naebers. En een klankschalenconcert, uitgevoerd door Marsha van Biesen.

Hoop U dus te mogen begroeten in onze studio van Weert FM, aan de Wilhelminasingel (boven de bibliotheek). Of op 107.5 FM achter de radio.

Natuurlijk staat de koffie klaar en mag U meteen eens rondneuzen in onze ruime radiostudio. Geen tijd, U kunt altijd terugluisteren op http://www.weertfm.nl onder uitzending gemist.

 
 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s