Beleef de Peel in het spoor van de boswachter, bekijk de vlinders en geniet van de zomer.

Zomeravondwandeling in De Groote Peel

Op zaterdag 7 juli kun je, in het spoor van de boswachter op zoek naar bijzondere ontmoetingen in De Groote Peel. Wat je tegenkomt en op welke route de boswachter gaat struinen, dat is een verrassing! De excursie is ongeveer zeven kilometer lang en start om 19.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 per kind en dat is inclusief broodjes met worstjes bakken bij de vuurkorf (bij aanvang) en een peelneutje of sapje tijdens de wandeling. Max. 20 deelnemers en vol = vol. Aanmelden.op: 0495 – 641 497.

In de avonduren verandert er van alles in de natuur. Dieren die overdag actief zijn maken zich op voor de nacht. Veel vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. Een aantal dieren, zoals reeën, vossen en andere kleine zoogdieren voelen zich onbespied en sluipen voorzichtig uit bosjes en holen tevoorschijn om op zoek te gaan naar voedsel. Als het helemaal donker is worden de dieren van de nacht actief.

Tijdens de avondwandeling op zaterdag 7 juli wandel je in het spoor van de boswachter van De Groote Peel! Hij kent zijn gebied als geen ander en loopt een verrassende route waar de kans op ontmoetingen met dieren het grootste is. Natuurlijk zal hij tijdens de wandeling ook vertellen over het beheer en de cultuurhistorie van de Peel. Een verrassende avond vol natuurbeleving die start met samen gezellig broodjes en worstjes bakken boven de vuurkorf. Tijdens de wandeling wordt er op een mooi plekje een kleine pauze ingelast en een drankje genuttigd.

Kom vlinders kijken in De Groote Peel

Vlinderexcursie vanaf buitencentrum De Pelen

Ze vliegen weer! Of eigenlijk moet je zeggen: ze vliegen nog steeds. Want vlinders vliegen vanaf het vroege voorjaar tot ver in het najaar. Maar vlinders zijn echte zonaanbidders, dus de hoogtijdagen van deze fleurige fladderaars zijn toch in de zomer. Daarom houdt Staatsbosbeheer op zondag 8 juli een vlinderexcursie in De Groote Peel. Er zijn twee tochten, om 11.00 en om 14.00 uur, die starten bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- voor volwassen en 2,50 per kind. Opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Vlinders kijken is hartstikke boeiend. Zeker als je met een Peelgids op pad gaat, die laat zien welke vlinders er in De Groote Peel voorkomen en vertelt hoe de leefwijze van deze opvallende insecten is. Het leven van een vlinder is ook heel bijzonder. Denk maar eens aan de ongelooflijke metamorfose van vlindereitje via rups, pop naar volwassen vlinder. Het is onvoorstelbaar dat zo’n harige of glibberige rups straks een mooie fragiele, kleurrijke vlinder wordt.

Tijdens de vlinderexcursie op zondag 8 juli ga je op zoek naar de vlinders van het veen. Daarbij ontdek je onder andere dat er verschil is tussen dag- en nachtvlinders. Maar ook waar je vlindereitjes kunt vinden, wat waardplanten zijn en welke waardplanten er in dit weidse hoogveengebied voorkomen. Met behulp van een zoekkaart, waarop de meest voorkomende rupsen en vlinders staan afgebeeld, zijn ook voor de deelnemende kinderen een aantal soorten vrij eenvoudig te herkennen. Een interessante excursie voor het hele g

Heb jij ook zo’n zin in zomer?

Elke woensdag een zomerse gezinstocht in De Groote Peel

In De Groote Peel zijn er elke woensdag in juli en augustus ‘Zin in Zomertochten’ waarin je lekker actief de natuur kunt ontdekken. Zo ook op woensdag 11 juli. Er zijn twee tochten op een dag, die starten om 11..00 en om 14.00 uur bij de balie van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 per kind. Opgave vooraf is gewenst op nummer:  0495 – 641 497.

In de zomer is er veel te zien en te ontdekken in de natuur. Het mooie weer lokt iedereen naar buiten om te genieten van alle zomerse geuren en kleuren. Staatsbosbeheer heeft speciaal voor de zomermaanden een actieve gezinstocht ontwikkeld met allerlei speelse opdrachten. Die opdrachten zijn gevarieerd en uitdagend en spelen in op de natuurbeleving.

Het bijzondere aan deze gezinstocht is, dat (groot)ouders en kinderen lekker samen aan de slag gaan in de natuur. Samen waterdieren scheppen en bekijken, samen een boommobile maken van materialen die gezocht worden op het scharrelpad en samen een moment van stilte genieten om naar de vogels luisteren. Maar vooral, samen een heerlijke tijd in nationaal park De Groote Peel beleven!

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

ezin.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s