Kunst – O – foon op 9 december vanuit de foyer van het Munttheater met het Weerter Mannenkoor.

Ik heb Tim Schulteis de dirigent – met overigens een fabuleuze staat van dienst – in september jl. tijdens de Lichterberg Experience kunnen strikken voor een optreden van het mannenkoor in onze uitzending. Het Weertermannen koor is een begrip maar toch zal ik in het volgende blog wat meer achtergrond verschaffen over met name zijn dirigent. Straks meer dus.

Leuk detail is dat ze na de uitzending een repetitie houden in de muziekzaal van Rick. En na een beetje aandringen lijkt het niet onmogelijk dat deze live ter plekke openbaar te volgen zal zijn. Dus liefhebbers let op.

De zang staat voor zich dus en daarnaast heb ik mijn oog laten vallen op een nieuw initiatief binnen onze gemeenschap. Het tentoonstellen van Kunst in leegstaande panden in de binnenstad. Ik hoop dat meerdere pandeigenaren over zullen schakelen naar dit soort initiatieven. Het zal in ieder geval de doodsheid van ‘gapende gaten’ in ons straatbeeld doorbreken. In deze economische malaise in ieder geval te prefereren boven de overmatige aandacht voor onze desolate materiële toestand. Ik kan me ook voorstellen dat dit verder kan reiken dan Kunst alleen, denk maar eens aan al die fantastische ideeën die jonge mensen hebben. Want juist deze missen VOORUITGANG en uitdaging. Ik zou hier bladzijden van vol kunnen schrijven maar terug naar de waan van de dag.

Lilian Creemers heeft het aangedurfd om zo’n pop – up galerie gestalte te geven, ‘en petje af’ het ziet er geweldig uit. Art Issues aan de Beekstraat 68 is al druk bezocht en daarom een stapje verder nu. Waarom of all names ‘Art Issues’? Zie ook http://www.artissues.nl/#

De twee exposanten van deze galerie op dit moment zijn ook niet geheel onbekend. Mathilde Pil welke na jarenlange inspiratie uit vakantielanden nu haar aandacht wel heel anders focust is bij ons Weertenaren natuurlijk de bekendere in het duo. Toch heeft ze natuurlijk ook onvermoede kanten, wij zullen het straks weten.

Zwarte schaduwen hollen haar vooruit en je zou ’s nachts niet graag verzeild raken in een ruimte waar ze verblijven. Ine van der Horn wil dat we nadenken over onze ervaringen en onze plaats in het geheel. Het mooiste zou zijn indien we een aantal toeschouwers vragen konden. Maar vandaag beginnen we met de Kunstenaar zelf. Hoe ervaart deze zichzelf?

Ik ben benieuwd waar onze columnist Riya Geboers ons brengt. Welk thema zal ze uit bovenstaande tekst vertalen naar handzame boeken! Dat het weer een spannende zoektocht wordt ben ik van overtuigd en dat de uitkomst verrassend zal zijn daar staat de voorraad boeken binnen ons bibliocenter borg voor. Ze hebben immers niet voor niets de landelijke top 5 gehaald met het project ‘Dat doet de Bieb’.

Vandaag dus iets meer Kunst dan cultuur tussen 11.00 en 12.00 uur. U bent van harte uitgenodigd want gastvrij als ze zijn, ‘de koffie staat weer klaar’ in het Munttheater.

Heeft U nog veel ‘ditjes en datjes’ te doen op deze zondagmorgen, schakel naar 107.5 FM en luister ondertussen even mee op ons station.

Geen tijd gehad! Uitzending gemist Kunst – O – Foon vanaf maandag te beluisteren via onze site www.Weertfm.nl . Herhaling van dit programma zondagavond 19.00 uur mocht dat wel uitkomen.

Maar ondertussen denk toch even over die openbare repetitie van het Weerter Mannenkoor na. Zo vaak zie je ze niet in authentieke uitvoering.

Hoe dan ook tot zondag 9 december, wij verwelkomen U graag.

Team Kunst – O – Foon

Productie en presentatie: Igor Ronckers en Anki Raemaekers

Techniek: Ferry Wahls en Jaap Beyleveld

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s