Samen met uw kleinkind de herfst ontdekken.

Grootouder Kleinkind Natuurmiddag bij Mijl op Zeven  

Op zaterdag 1 oktober kunnen actieve opa’s en oma’s samen met hun kleinkinderen deelnemen aan de Grootouder Kleinkind Natuurmiddag bij Mijl op Zeven. Het thema van deze doe- en ontdekmiddag is de Herfst. De activiteit start om 13.00 uur bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per persoon en dat is inclusief materialen, drinken en iets lekkers. Na afloop worden er broodjes gebakken boven de vuurkorf. Telefonische opgave voor deze activiteit is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

De Grootouder Kleinkind Natuurmiddag is al sinds jaren een populair onderdeel in het activiteitenprogramma van bezoekerscentrum Mijl op Zeven. Op de eerste zaterdag van oktober gaan grootouders en kleinkinderen samen op stap om te genieten van een hele middag natuurpret in het nationaal park De Groote Peel. Daarbij gaan ze actief en creatief aan de slag en ontdekken ze de natuur op een verrassende manier.  

De activiteit staat onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer, die de deelnemers ontvangen in het bezoekerscentrum. Na een korte kennismaking en verdeling van groepen gaan de opa’s, oma’s en kleinkinderen samen op pad voor een frisse herfstwandeling. Tijdens deze doe- en ontdektocht wordt er gezocht naar paddenstoelen, boomvruchten, spinnen en andere  bijzondere ontdekkingen. Maar er worden ook verrassende belevingsopdrachten gedaan om de zintuigen te prikkelen.

Na de wandeling is het tijd voor een pauze, een drankje en iets lekkers. De deelnemers kunnen lekker bijkletsen en even uitrusten. Voor het tweede deel van het programma worden er eerst buiten natuurlijke materialen verzameld. Eikels, gekleurde bladeren, stokjes, het zijn allemaal ingrediënten om creatieve herfstknutsels mee te maken. Ook bij dit onderdeel moet er intensief samen worden gewerkt. Wellicht dat opa en oma hierbij nog even met weemoed terugdenken aan de tijd dat ze zelf als kind met eikels, kastanjes en gekleurde bladeren aan de slag gingen. Als de weersomstandigheden het toelaten worden er na afloop van de activiteiten nog broodjes gebakken bij de vuurkorf. Een heerlijke middag om samen te beleven!

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s