Optreden Lompe Nummers Band bij bezoekerscentrum.

Nederweerter band ‘unplugged’ bij Mijl op Zeven.

De aanwezigheid van een overdekt amfitheater en de ligging aan de rand van De Groote Peel heeft inmiddels al verschillende muzikanten gemotiveerd tot een optreden in bezoekerscentrum Mijl op Zeven. Op vrijdag 30 september om 20.00 uur staat er een heuse ‘unplugged’ sessie van de Lompe Nummers Band uit Nederweert op het programma. Ze spelen akoestische versies van bekende nummers. De entree is gratis en reserveren niet nodig.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven is het startpunt van wandelingen en excursies in het nationaal park De Groote Peel. Bezoekers kunnen er terecht voor een hapje en een drankje en voor informatie over het gebied. Maar het bezoekerscentrum is ook een ontmoetingsplek voor de mensen uit de Peelstreek. Een aantal van die mensen vindt het leuk om samen muziek te maken. Regelmatig zijn er dan ook optredens van lokale bands of muziekgroepen in het overdekte amfitheater van Mijl op Zeven.  

Een paar maanden geleden was er in het amfitheater een akoestisch optreden van Supernova, een band uit Nederweert. Dit optreden op een mooie zomeravond werd bezocht door een fan van de Lompe Nummers Band uit hetzelfde Peeldorp. De intimiteit van het amfitheater en de bijzondere sfeer maakten hem enthousiast. Hij wist vervolgens de LNB en Staatsbosbeheer er van te overtuigen dat ‘unplugged’ in de Peel een vervolg diende te krijgen.

De LNB oftewel de Lompe Nummers Band is een akoestische band. Ze spelen, naar eigen zeggen ‘nummers die gaan over de geneugten van het leven’. Wat ze daar onder verstaan is natuurlijk voor velerlei interpretaties vatbaar. Misschien wordt het duidelijk tijdens het optreden op vrijdag 30 september. Wat wel vaststaat is de bezetting van de band en die bestaat uit Tom Kluskens, Peter Rovers en Cyrill Wulms. De LNB is in het begin van deze eeuw ontstaan toen Tom en Peter regelmatig werden gevraagd om op te treden op feestjes. Toen Cyrill erbij kwam werd het duo een band en de LNB was geboren. Sindsdien zijn ze een graag geziene gast op verschillende festiviteiten in de omgeving.

Het repertoire van de Lompe Nummers Band bestaat uit akoestische versies van nummers van een aantal ‘groten der aarde’ zoals: Johnny Cash, Roy Orbison, The Kinks, Thin Lizzy en Hayseed Dixie. Met slechts twee gitaren en een bas zullen ze op vrijdagavond sfeervolle klanken over de Peel laten klinken. Het optreden begint om 20.00 uur en de band speelt twee sessies van 45 minuten. Het amfitheater is weliswaar overdekt, maar in de open lucht en ’s avonds kan het flink afkoelen. Denk dus aan warme kleding! Het optreden is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor meer informatie en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of bel met: 0495 – 641 497.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s