Kuipers- ofwel tonnenmakers dag in de Eynderhoof.

Op zondag 2 oktober a.s. is het de dag van het kuipersvak. De kuiper ofwel tonnenmaker is een bijzonder ambacht. Deze middag staat het museum Eynderhoof aan het Milderspaat dan ook in het teken van dit vakwerk. Daarnaast kunt u genieten van alle andere ambachten en heerlijkheden die Eynderhoof te bieden heeft.

Het kuipersvak, tonnenmaker, is een bijzondere ambacht waar veel vakkennis van hout en gereedschap bij nodig is. Het is ook een ambacht dat steeds zeldzamer wordt. Vroeger had men tonnenmakers, kuipers, bij de brouwerijen. De heren Lau en Johan hebben zich de kennis van toen meester gemaakt en zullen deze dag laten zien hoe de houten emmers en vaten gemaakt werden. Hoe maak je een duig, een hoepel of hoe worden de duigen gebogen? Allemaal vragen die deze dag beantwoord worden.

Muzikaal omlijst

Deze mooie middag is muzikaal omlijst door de zang en muziek van de Limburgse Jonges die in het dialect allerlei oude (maar ook nieuwe) liederen ten gehore brengen. Natuurlijk is er ook weer genoeg te beleven voor de kinderen en anders kunnen ze altijd nog gaan zingen Jan Huigen in de ton, met een hoepeltje erom, Jan Huigen, Jan Huigen en de ton die viel in duigen……

U leest het weer, Eynderhoof een plek waar u geweest moet zijn!

Entree volwassen € 5.- kind € 2.- .

Voor meer informatie; www.deheerlijkepeel.nl of www.eynderhoof.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s