Fons Heuvelmans met nieuwe liedjes in Stramproyer dialect sluit 2014 streekeigen af in Kunst – O – Foon.

Zondag 14 december tussen 11.00 en 12.00 uur kunt U weer genieten bij Stadscafé Du Commerce van al het goede voortgebracht in deze streek. Muziek met de eigenheid van deze regio en met de frivoolheid van het zonnige Franse leven.Fons Heuvelmans 2

Fons Heuvelmans is als docent muziek en decaan werkzaam aan de Philips van Horne scholengemeenschap in Weert.
Van 1984 tot 1994 speelde hij in het trio Tarentelle. In deze periode werden vooral covers van bekende Franse artiesten gespeeld en vastgelegd op hun eerste CD “Au Naturel”.
In de periode tot 1997 werd gewerkt aan het schrijven van eigen repertoire waarvoor de teksten werden geschreven door Hub aan den Boom. Dit leidde in mei 1997 tot het uitbrengen van hun tweede CD “Invitation” met louter eigen werk. De CD werd geproduceerd door de bekende Weerter arrangeur Franck van der Heijden.
Vanaf 1999 werkte Fons solo aan een nieuw album waarvoor Hub aan den Boom wederom de Franstalige teksten leverde. Het album “Ombre et soleil” werd in 2000 gepresenteerd in het Munttheater . Deze CD werd geproduceerd in samenwerking met Rogier van Wegberg.Fons Heuvelmans 4
In 2002 werd door Fons samen met de Weerter gitarist en componist Peter Gerits en tekstschrijver Pierre Vossen een CD uitgebracht met de titel “Altijd mooi”.
Fons heeft de laatste jaren op veel plaatsen in het land zijn Franstalige liedjes in diverse programma’s gezongen. De laatste vier jaar laat hij zich daarin bijstaan door zijn vaste begeleidingsband met daarin zijn zoon Casper op basgitaar, Martine Steijvers op drums, Yanick Douven op trompet en piano en Patrick van Gerven op gitaar, mandoline en dobro.
Het afgelopen jaar heeft Fons vooral gewerkt aan het schrijven van nieuw repertoire in zijn eigen Stramproyer dialect. Het programma “Mèt ‘ne Frànse slaag” waarin deze nieuwe liedjes worden afgewisseld met bekend Franstalig repertoire is afgelopen maand voor het eerst gespeeld in “De Zaal” in Stramproy een werd door het aanwezig publiek zeer enthousiast ontvangen. Een volgend optreden van het programma staat gepland op 2 mei in de Theaterboerderij Boeket in Nederweert.

  • Raymon Truyen heeft met zijn dansschool Fresh weer volop leven in de Weerter dansscene gebracht en heeft grootse plannen voor de toekomst.Dansschool Fresh 3

Dansschool Fresh, de dansschool die sinds januari 2014 zorgde voor een grote verandering in de Weertse dans-scene.
Eigenaar Raymon Truijen startte na zijn eigen breakdance carrière in oktober 2012 Dansschool Fresh in Valkenswaard. Na succes besloot Raymon om de dansschool ook in Weert te starten binnen Perron-C.Log dansschool Fresh
Na de opening in Weert is de dansschool pas echt gaan leven. Breakdance, Streetdance, Hiphop, Kids-Dance, Dance&Shape etc. vindt op dit moment plaats op 5 locaties.
De dansschool biedt lessen aan vanaf 2 jaar, en heeft voor ieder wat wils. Recreatief tot aan het hoogste niveau van Nederland.
Dansschool Fresh is een nog een nieuwe dansschool, maar heeft de grootse plannen voor de toekomst.

  • Ton Piepers heeft de mens tot Kunst verheven en voelt zich nauw betrokken bij de ontheemden onder hen. Zijn Kunst staat dan ook al meer dan 30 jaar ten dienste van het goede doel.Ton Piepers zelfportret
    Een mens gaat een weg”

Al meer dan 30 jaar begeeft de Weerter kunstenaar Ton Piepers zich op het pad van de schilders-, beeldhouw- en boetseerkunst. In deze periode hebben zijn uitingen van expressie een grote vlucht genomen.
Vele weten zijn werken te waarderen, hetgeen zich onder meer uit in een groot aantal exposities in binnen- en buitenland.

Zijn beeldhouw- en boetseerwerken kenmerken zich door hun levensechtheid en
eenvoudige grootsheid. Zijn schilderkunst getuigt van een bijzonder gevoel voor kleuren en expressiviteit.
Voornamelijk de mens is een onuitputtelijke bron van inspiratie. In uiteenlopende variaties, bijvoorbeeld het ontstaan van de mens, zwangerschap of naaktbeelden.
Liefdesbeelden, die de mens in allerlei vormen uitbeelden, ongeacht de geaardheid en uiterlijke kenmerken, “want wie is er nu volmaakt?”

Hoofdthema’s in zijn werken zij de termen SAMEN. Waarmee hij de liefde voor de mens samenvat, en VREDE, waarin hij zijn gevoelens en engagement voor de ontheemde mens zoals zwervers, daklozen, asielzoekers en andere verschoppelingen kan vormgeven.Art  Gallery dec

Het doel van de kunst.
Elke kunstenaar heeft motivatoren.
Waarom doet-ie het….? De innerlijke drang, de expressiemogelijkheid, de vertaling van gedachten en gevoelens.
In de meeste gevallen erg persoonlijke motieven. Ton Piepers heeft een belangrijk extern motief: Sri Lanka.
De opbrengst uit zijn kunstwerken besteedt hij gedeeltelijk aan goede doelen op dit eiland ten zuiden van India. Vele volwassenen en kinderen op dit exotisch eiland worden financieel gesteund en op weg geholpen naar een perspectiefvolle en zelfstandige toekomst. Zie www.tonpiepers.nl

  • In december krijgen we een heus speeldoosje op de Markt in Weert. Sander Bus verleidt het kind in de volwassene met een verrassend concept.

Het SpeeldoosjeHet Speeldoosje poster A0 def

De winterperiode van 2014 wordt door Centrummanagement Weert van kleur voorzien door Het Speeldoosje. Op de Markt in Weert staat van 14 december t/m 4 januari een levensgrote speeldoos.

Tijdens de donkere dagen betovert het Speeldoosje de bezoekers van de binnenstad van Weert met vele optredens, demonstraties en workshops. Van woensdag t/m zondag opent dagelijks om 14:00 uur het doosje en wordt divers entertainment gepresenteerd. Ook tijdens de feestdagen genieten bezoekers van leuke activiteiten, en op weekenddagen vinden zelfs extra optredens om 16:00 uur plaats.

Het Speeldoosje doet denken aan een authentiek muziekdoosje, met bovenop een danseresje in vol ornaat, triomfantelijk dansend. Centrummanagement verwacht door de authentieke sfeervolle uitstraling met het gloednieuwe concept een bijdrage te leveren aan de beleving van binnenstadbezoekers. Zo is het extra leuk om het kerstshoppen in Weert te doen.

Welkom bij het digitale visitekaartje van Ambiance Events.Het Speeldoosje bouwfoto (1)

De zorgvuldige creatie van een authentieke ambiance, de tot in de kleinste details uitgevoerde sfeer bij evenementen, is bepalend voor succes. Ambiance komt men in alle marketingcommunicatieve facetten tegen. Zo roept een website, een brief of een poster een bepaald gevoel op.

Ambiance Events biedt een solide ondersteuning bij het organiseren van uw evenement, het vormgeven van uw promotiecampagne of het van advies en begeleiding voorzien van uw activiteiten. Veelzijdigheid is het credo, dus schroom niet eens vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden. Zie ook deze link van Ambiance Events.

  • Dial24 gaat een spetterende show geven speciaal om het Toon Hermans Huis te steunen. Saskia Lenders komt de ‘Serious Request’ van Weert aan de man brengen.BigBandboom Dial 24

Dial 24, Music Band uit het Limburgse Weert; opgericht in mei 1995.
Dial 24 is een 20 koppige Music Band met een 5 koppig vocal ensemble, onder leiding van Robbie Snoek.
Ondanks “deze jeugdige leeftijd” heeft Dial 24 een rijke ervaring aan optredens. We bieden voor veel gelegenheden een gevarieerd repertoire. Muzikale kwaliteit en plezier voor het publiek staan daarbij voor ons voorop. De Band brengt op hun eigen manier, onder professionele leiding, een gevarieerd repertoire bestaande uit : Dixieland, Pop, Filmmuziek, Musicals in Big Band stijl, Zuid- Amerikaanse toppers als ook de klassieke Big Band nummers.

Een repertoire, dat garant staat voor een spetterend optreden, maar ook kan zorgen voor sfeervolle achtergrond muziek. Wij verzorgen niet alleen de muzikale omlijsting van personeelfeesten, recepties en grotere evenementen, maar ook avondvullende concerten in zowel binnen- als buitenland.
Dial 24 biedt U niet de standaard muzikale opluistering, maar iets nieuws; een grote Music Band met haar eigen Big Band Sound.
Dial 24 staat voor verfrissend, onderhoudend entertainment.Logo_dial24_nieuw

De afgelopen 2 jaren heeft Musicband Dial 24, rond Kerst een evenement georganiseerd in het kader van Serious Request. Dit jaar willen wij als Musicband onze muzikale en financiële bijdrage gaan leveren aan een Weerter lokaal goed doel:
Het Toon Hermans Huis !!
Wij organiseren op vrijdagavond 19 december’14 een spetterend muziekevenement in de Poort van Limburg onder het motto:

“Dial 24 presenteert: Wieerter Benefit Spektakel” .
De volgende artiesten & bands verlenen belangeloos hun medewerking:
“The Oaken Towels” , “ Da Vinci” , “ Jean Stassen” (bekend van Limbo Project), “ Frankie & Alisa Tuasuun” en “Leon Smolenaars” (bekend van Guarantee en de Rogstaekers Legende)

De presentatie is in handen van Ton Adriaans.
Eind november’14 zullen de kaarten verkrijgbaar zijn via de leden van Dial 24 en bij de volgende voorverkoopadressen: Cafetaria JACO Boshoven, Primera Moesel, Tab Aktief van Bun Muntpassage, Rick en de Poort van Limburg.

Een feestelijke afsluiting van een meer dan fijn jaar met geweldige gasten uit de cultuur en de muziek. Natuurlijk kunt U ook nu weer gewoon luisteren via onze uitzendkanalen te vinden op http://www.weertFM.nl

Toch zouden we het gezellig vinden samen met U te genieten van weer zo’n mooie muzikale en culturele groet uit onze eigen regio in Stadscafé Du Commerce.

Team Kunst – O – Foon in de presentatie Igor Ronckers en Anki Raemaekers en techniek Ferry Wahls.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s