Morgen komt ook stadgids Annelies Diks in onze uitzending in de WeertFM studio.

Toen ik de Stadsgidsen benaderde was ze nog in Amerika, maar zondag is gewoon weer in Weert. Wat is er eigenlijk zo leuk aan je eigen stad. Ik denk dat Annelies een afgewogen antwoord kan geven.Annelies Diks te midden van schoolkinderen van de OBS Molenakker

Zelf heb ik eens ‘de bierwandeling’ gedaan hier in Weert en ik moet zeggen ik had er totaal geen notie van dat wij zoveel bierbrouwerijen hebben gehad in dit kleine stadje. Dat zegt misschien iets over de bier consumptie maar ook over de economische omstandigheden. Want vaak werd er bier gebrouwen om de eigen economie wat op te krikken en gaande te houden.Frans Oerlemans te midden van deelnemers aan het Youth exchange program van kinderen van Lions Leden.

In ieder geval zal Annelies dezelfde middag een stadswandeling verzorgen waar U aan mee kunt doen.  Zie Stadsgidsen Weert

Carmen Heemels vroeg of ik een ander krantenartikel over haar wilde publiceren, maar misschien heeft U het al gevonden op een van haar sites. Carmen Heemels 2

Om nu maar helemaal volledig te worden is hierbij de ‘echte’ Ed Hanssen dan kunt U zelf vaststellen hoe veel zijn getekende portretten lijken. Een zelfportret tekenen is niet eenvoudig en je gemoedstoestand kleurt dan ook vaak de uitvoering. Ook moet je een beetje zelfrelativering of zelfspot kunnen opbrengen, want het is toch maar je eigen ‘kop’. Met portretten is zo wie zo vaak erg duidelijk wie de tekenaar – schilder is, want onverhoeds neem je een stukje van jezelf mee als je een ander tekent. Let maar eens op als je de maker langs een portret van een vreemde zet, zie je ook altijd zijn trekken in dat gezicht. Dat zegt daarbij dan ook het een en ander over de manier waarop we waarnemen.Ed Hanssen 1

We kleuren zelf de wereld een beetje in met een eigenheid die voor elk persoon weer anders ligt. Persoonlijk vind ik dat een fascinerend iets, want het verteld ook het een en ander over onze psyche.

Ter vergelijking hier nog eens het doordachte selfie van Ed.Ed Hanssen2 pencil charcoal ink

Kom morgen tussen 11.00 en 12.00 uur naar onze WeertFM studio of schakel in op een van onze kanalen. En waan je niet alleen in Weert maar ook een stukje in Ierland want de Nag’s Head zullen er vrolijke boel van maken.

Ook weer nieuwe boeken om in donkere tijden licht te brengen. De boekenlijst is elke maand te vinden op de site van Bibliocenter Weert en wordt samengesteld door Riya Geboers.

Het team Kunst – O – Foon, Igor Ronckers – Anki Raemaekers – Ferry Wahls.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s