Kunst – O – Foon op zondag 14 oktober vanuit de foyer van het Munttheater.

Voor de Jazz liefhebbers stem af op 107.5 FM of beter nog kom naar het Munttheater. Een internationaal trio brengt latin jazz en zal Weert weer eens laten horen wat onvervalste zuidelijke noten kunnen doen met de ‘mood’. ‘Clare’s noches’ bestaande uit Sara Decker –  zang, David Mingiullón – gitaar en Jeroen Truyen – percussion zal zeker de zon wat dichterbij brengen op deze zondagmorgen.

Manga is een Japans Stripverhaal en ook in onze Westerse wereld erg populair. Hoewel het hier met name gezien wordt in animaties voor jeugdig publiek, is het in Japan in een veel erstiger vorm gegoten. Daar is het een volwassen Kunstvorm die de grotere filosofische en literaire onderwerpen niet schuwt. Marlon Teunissen van Dreamchaser Art heeft hoe dan ook haar hart verloren aan deze schattige figuurtjes en is zelfs zover dat ze ook de penselen maar ter hand heeft genomen.

Rim Beckers hanteert ook graag het potlood maar dan met de nodige humor. Politiek is natuurlijk een dankbaar onderwerp, toch ook het gewone leven is in cartoons te vatten. Dus het alledaagse gaat hij niet uit de weg en vandaag komen we wat meer te weten over zijn ‘bronnen’.

Tierlantijn brengt veelzijdig theater en heeft een nieuwe productie klaar. Op zaterdag 27 oktober 2012 het avondvullende programma ‘Zeilen op de Wind’.
De theatergroep is altijd op zoek naar wat theater in deze tijd kan betekenen; uitdagend, vernieuwend, maar vooral gepassioneerd.
De voorstelling ‘Zeilen op de Wind’ dekt de lading van spel, zang, poppenspel en cabaret. Over relaties, liefde en wat verder voorbij komt. Vandaag een blikje achter de schermen.

Op zondag 4 november  gaat de eerste aflevering van
het Cultureel Café Weert in het Munttheater van start met een waaier aan artistieke gasten. De aftrap vindt plaats in de foyer van het Munttheater om klokslag 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Het CCW is
bedoeld als opwarmer en thematische verbreder van het klassieke concert dat daarna vanaf 12.00 uur plaatsvindt. Het eerste thema draait rondom de Romantiek en het is natuurlijk eventjes afwachten hoe Romantisch er in Weert geleefd is en wordt. Er zal telkens een muzikale interpretatie gegeven worden door de afdeling muziek van Rick en in dit eerste café zal Fleur van Roy achter de harp plaatsnemen. Piet Poell en Paul Sterk als literaire ondersteuners zullen een nadere toelichting komen geven.

Riya Geboers van Bibliocenter Weert heeft weer een nieuwe lijst met boeken klaar. Met de lange avonden in het verschiet zeker iets om languit tussen de kussens te gaan liggen.

Wij begroeten U weer graag tussen 11.00 en 12.00 uur in de Foyer en als vanouds staat de koffie bruingebakken klaar.

Liever thuis achter een croissantje, stem af op ons kanaal en anders is er nog altijd ‘uitzending gemist’ een dag later op onze website www.weertFM.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s