Een korte toelichting op onze gasten van a.s. zondag in Kunst – O – Foon.

Marlon Teunissen is  al aan het tekenen zolang zij het zich kan herinneren en haar specialisme is characters design, concept art, strips en illustraties. Ze is ook altijd geïnteresseerd in andere creatieve aspecten zoals logo design, tattoo’s, portretten, web design en graphic designs.

Ze vind het leuk om met kleuren te werken en verschillende technieken uit te proberen om daarmee tekeningen te creëren die sfeer, karakter en emotie uit kunnen beelden.

Marlon heeft meegewerkt aan verscheidene freelance projecten waaronder gameartwork, boekomslag illustraties voor uitgeverij zilverspoor, kleurplaten voor ausmahlbilder.com en nog veel meer. Ook is haar werk gelicenseerd door verschilldende bedrijven in het binnen en buitenland.

In haar tekenstijl zijn duidelijke manga invloeden te vinden en is ze zeer geinspireerd door videogame artwork. Ze is vooral tot deze stijl aangetrokken vanwege de vele mogelijkheden erin en omdat het zeer breed inzetbaar is in verschillende media en situaties. Ze hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan nog veel meer interressante projecten en veel ervaringen op te doen.

Hoewel zij dit ook als werk doet  geniet ze ook van het ontwerpen, tekenen en schilderen in haar vrije tijd, en is ze altijd op zoek naar nieuwe inspiratie bronnen.

Grafisch vormgever, illustrator en cartoonist Rim Beckers uit Weert.

Toen ik nog klein was wilde ik graag tekenaar worden. Ik heb dus altijd al getekend. Vanaf een jaar of twaalf ben ik elke week actief bezig geweest met tekenen en schilderen in een club in Eys, totdat ik ging verhuizen naar Sprang-Capelle.

Tussendoor heb ik een grafische opleiding gevolgd.

In mijn studietijd heb ik regelmatig voor de jongerenpagina van het Limburgs Dagblad cartoons gemaakt.

In 1996 ben ik voor mezelf begonnen als grafisch vormgever en illustrator. In deze periode heb ik heel veel praktijkervaring opgedaan door het uitvoeren van opdrachten voor allerlei organisaties, temeer omdat ik later ook eigenaar werd van een drukkerij in Sprang-Capelle. Tegenwoordig werk ik voornamelijk voor groene organisaties.

Daarnaast doe ik regelmatig mee aan internationale cartoonwedstrijden. Op mijn websites kunt u voorbeelden zien van mijn veelzijdige werk. De laatste tijd heb ik veel karikaturen gemaakt van politieke kopstukken, deze plaats ik dan o.a. op twitter (@RimBeckers). Ook staat er regelmatig een cartoon van mijn hand in het weekblad De Trompetter.

Clare’s Noches

-Sara Decker- zang

-David Mingiullón- Gitaar

-Jeroen Truyen- Percussion

Clare’s noches is een internationaal akoestisch trio bestaande uit musici die elkaar muzikaal hebben gevonden op het conservatorium van Maastricht.

Met hun eigen geschreven nummers die stilistisch het beste te omschrijven zijn als latinjazz spreekt het trio een breed publiek aan.

Zangeres Sara Decker studeert zang aan het conservatorium. Ze heeft een uniek stemgeluid en zingt in verschillende talen, zo heeft een tijd in Brazilië gewoond en spreekt ze vloeiend Portugees.

Flamenco heeft een groot stilistisch aandeel dit omdat de Spaanse gitarist David Minguillón een conservatoriumstudie klassiek accoustisch gitaar- in Spanje achter de rug heeft,

Momenteel studeert David zijn Master Jazz gitaar in Maastricht.

De setting gitaar met cajon is een traditionele Flamenco setting, het is erg verfrissend om met deze setting jazz te spelen.

Jeroen Truyen studeert jazz drums aan het conservatorium en brengt een grote invloed uit de moderne jazz met zich mee. Hij heeft hij zich tevens verdiept in het bespelen van het cajon en kent een breed scala aan wereldritmes die op dit instrument bespeeld kunnen worden.

Het trio heeft komend jaar een aantal mooie projecten in de planning, ze zullen spelen op een aantal jazzfestivals en zullen gaan touren door oa. Spanje en Italië.

Het toekomstplan is om te kunnen doen wat ze het liefst doen namelijk; zo lang mogelijk samen hun muziek maken en daarmee een enthousiast publiek bereiken!

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s