Kleurrijke nieuwe beelden van Emmy van de Venne in Kunstcentrum Weert.

Emmy van de Venne exposeert ruimtelijk werk in het Kunstcentrum in Weert, IJzerenmanweg15 (ingang Lichtenberg) op zondag 7 oktober. Het afgelopen jaar werkte zij veel in hout en kunststof, dit laatste materiaal vooral omdat het licht is. Als je ermee aan de slag gaat, blijf je bezig om hierin allerlei oplossingen te vinden. Terwijl de kleur in de beelden van klei en brons minder van belang was, heeft ze nu hulp van Rob Kars gekregen om de beelden te beschilderen met veel kleur.
Haar uitgangspunt blijft de mensfiguur, waarbij de houding en de emotie die daaruit spreekt de vorm bepaalt. Bij de houten beelden speelt ook nog de vorm van het materiaal zelf mee.
Wat veel mensen misschien niet weten is dat ze thuis een zeefdrukatelier heeft, waar met regelmaat ook andere (amateur)kunstenaars komen werken. Van hen is zondag ook werk in het Kunstcentrum te bezichtigen. Emmy is lid van de SKW en docent voor de jeugd bij RICK.

De expositie is open van 11 tot 17 uur en de kunstenaars is zelf aanwezig. De toegang is gratis.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s