Speciale tekenaars in Kunsthal Weert.

Op zondag 7 oktober presenteert Kunsthal Weert bijzondere tekeningen van kunstenaars met een vorm van autisme. Ze blinken uit als tekenaar en demonstreren vaak een fotografisch geheugen in hun werk. Verder kunnen ze gefascineerd zijn door bepaalde onderwerpen, waar ze dan eindeloos op variëren. Beroemd in dat opzicht is Hein Dingemans met zijn zeer gedetailleerde tekeningen van Aborigines en Polynesiërs in expressieve lichaamshoudingen, vol tatouages en andere lichaamsversieringen. Opvallend is ook het voorstellingsvermogen van Inge Poulissen die in een bruikleen van Special Arts Nederland een grote pentekening met sterren en muren laat zien. Ander werk uit de collectie ‘outsider art’ van het Bureau voor Naïeve Kunst is gemaakt door Wouter Coumou, Wim de Graaff,  Ilonka Jaspers, Gijs van Saane en Raimond Wouters. Ieder van hen tekent in een zeer persoonlijke stijl, die zich duidelijk onderscheidt van andere tekenaars.

Kunsthal Weert ligt aan de IJzerenmanweg 5k (tussen het voormalig Bisschoppelijk College en De Lichtenberg). De expositie is geopend van 11- 17 uur. De toegang is gratis.

 

Voor meer informatie:

Jack Vreeke, 0495 533988 of jvreeke@kunsthalweert.nl en

www.kunsthalweert.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s