Stem op De Groote Peel als leukste uitje.

Ook dit jaar organiseert het Land van ANWB de verkiezing het Leukste uitje van Nederland en van de provincie. In januari hebben ANWB-leden hun favoriete uitje hiervoor genomineerd. Het Nationaal Park De Groote Peel is één van de tien genomineerden voor de titel het Leukste uitje van Noord-Brabant 2012. En terecht!

Nationaal Park De Groote Peel is een natuurparel in de provincie. Dit uitgestrekte hoogveengebied is een paradijs voor vogels, maar ook voor de echte wandelaar. Urenlang kun je er dwalen en genieten van de weidsheid en de stilte. Het gebied bestaat uit een open landschap met waterplassen, heide en kleine stukken bos. De Peel is niet alleen bekend vanwege zijn unieke en bijzondere natuur, maar ook vanwege zijn rijke cultuurhistorie. In de Peelstreek is vroeger namelijk turf gestoken en de sporen van dit turfstekerleden zijn nog goed zichtbaar in het landschap. Zo gaat de wandeling over Peelbanen, de paden waarover vroeger het veen werd vervoerd. De houten knuppelbruggen zijn van latere datum en  zijn aangelegd om het oorspronkelijke moeras toegankelijk te maken voor wandelaars.

Maar De Groote Peel biedt nog veel meer. Vanuit het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) van Staatsbosbeheer starten tal van activiteiten in het gebied. Er is een goed gevuld activiteitenprogramma met vroege vogelwandelingen, avondwandelingen, turfstekertochten, Peel Ontdek Seizoenstochten en nog veel meer. De schoolvakanties zijn een natuurfeest voor de kinderen en zitten vol met creatieve en actieve activiteiten zoals Het Roverspad, workshops, ontdektochten, muziek en theater. Maar ook zonder gids is er in De Groote Peel veel te zien, te doen en te ontdekken. Voor meer informatie: www.np-degrootepeel.nl

Overtuigd dat Nationaal Park De Groote Peel het leukste uitje van Noord-Brabant is?

Stem dan via: http://anwb.nl/landvananwb/stemdirect?C1=8&QPunch=73&extid=73&Media=6

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s