De gasten van Kunst-O-Foon a.s. zondag 5 oktober in de Wilhelmus Hubertusmolen nader uitgelicht.

De Wilhelmus Hubertusmolen wordt vandaag donderdag 2 oktober ingericht met Kunst rondom onze Weerter molens. Als U zondag komt is het dubbel misschien wel driedubbel genieten van Kunst en cultuur dus. Daarnaast een kijkje in deze pas verbouwde molen is natuurlijk ook niet weg.

Als niet aflatende motor achter  Molenstichting Weerterland en organisator molen 6×600 is Vincent van den Berg natuurlijk niet weg te denken uit onze uitzending.

Vincent van den BerghVincent van den Berg, 65 jaar, oud journalist.
Lid van de commissie Culltuurhistorie van de gemeente Weert sedert 4 jaar.
Voorzitter Molenstichting Weerterland sedert 4 jaar.
Lid van de Molenadviesraad van Vereniging De Hollandsche Molen,

Belangstelling voor architectuur, geschiedenis, cultuurhistorie, monumentale bouwwerken (groot en klein), materieel en immaterieel cultureel erfgoed.

In de jaren 80 enkele jaren bestuurslid en secretaris van de VVV Weert.

Bedenker ooit 35 jaar geleden van de Gouden Lambieck
Stadsprins van de Rogstaekers in 1984.
Aantal jaren lid van VV De Rogsatekers (organisatie 11de van de 11de in nieuwe opzet) en van het Lidjesfestival nieuwe stijl.
In die zes jaar producer van de jaarlijkse CD van de Rogstaekers met 11 nieuwe vastelaovundj-liedjes en een Gouwe Ouwe.
In mijn spaarzame vrije tijd ga ik graag in Oostenrijk op een stille Alm zitten niks doen.

Marianne Delmee is beeldend kunstenaar en haar werk rondom de Anna Molen Keent is te bezichtigen.detail inrichting Marianne Delmee

Akademie Beeldende Kunsten Maastricht, afgestudeerd in 1995, monumentale vormgeving, schilderen en tekenen/ Open Universiteit Heerlen, Cultuurwetenschappen 1985-1987
voor een overzicht van mijn activiteiten en exposities zie mijn website www.mariannedelmee.com

Mijn artistieke en inhoudelijke uitgangspunten zijn:
Ik schilder en teken, fotografeer en maak soms objecten van mensen en hun relaties. Eerst geïnspireerd door de schilderijen van oude meesters als Vélazquez en Goya, later vanuit de behoefte om mijn eigen blik op de wereld vorm te geven. De magische wereld van het kind, de besloten wereld van de moeder en het moederschap. Niets moet en alles kan…
Ik werk vaak in series van beelden die met elkaar samenhangen.Marianne Delmee

“Virgin Mary (alles draait om Anna)”, schilderij, olieverf op doek, 160 x 80 cm. Niet ingelijst.
Anna in de wind
Ze verrijst uit het achterland van Keent,/Half gesluierd, in het wit op de belt,/Waar een mistvlaag de sage vertelt./Van de vrouw waaraan ze haar naam ontleent.
Tot de bruiloft van de molenaar/ Bleef ze blank en onbeschreven./Het bleek het keerpunt in haar leven:/ De thuiskomst van dit liefdespaar.
De bruid wachtte een waardig onthaal:/ Haar naam werd aan de kap gekluisterd./Een trouwcadeau van haar gemaal.
Wie haar in stilte bezoekt en goed luistert/Hoort uit de velden een vervlogen verhaal/ En weet waarom de wind ‘Anna’ fluistert.

Gedicht: Paul Sterk en als voorzitter middels Stichting Cultureel Café Weert betrokken bij de organisatie rondom dit evenement ‘Weerter molens en sonnetten’. En uiteraard de dichter van al deze mooie sonnetten die zondag in de St. Anna molen op Keent door alle artiesten ten gehore zullen worden gebracht. De bundel winddicht Molens-ZesmaalhonderdLiteratuur1-681x960is daar overigens ook te verkrijgen.

“Anna in de wind”…. Een sage, een geheimzinnige onbekende vrouw in flarden van mist, blank en onbeschreven, haar naam gekluisterd aan de kap… een lang vervlogen verhaal… Anna, de naam deed mij denken aan de moeder van Maria, een ikoon van alle tijden, centrale figuur in de christelijke cultuur, moeder van god en behoedster van de mensen. De vier wieken van de molen hebben een plek gekregen in het schilderij in de vorm van de extra armen van de vrouwenfiguur, om haar heen kinderen en mensen, het lichtende landschap…

Muziek wordt verzorgd door HaroldK en G.T. Thomas en Berend Dubbe.

[over Harold K]HaroldK 300 dpi 10 cm

Poëtische teksten die je tot in de ziel raken. Een droog-melancholisch stemgeluid met een nooit versleten zachte G. De muziek van Harold K is zeer – maar zeker niet uitsluitend – geschikt voor liefhebbers van Spinvis en Tom Pintens. En ook wie van troubadours als Gé Reinders en Gerard van Maasakkers houdt, zal zich bij hem thuis voelen.

Harold K groeide als Harold Konickx op in het Limburgse Susteren, ingeklemd tussen België en Duitsland. Regelmatig en met liefde zingt hij in de taal van zijn geboortestreek.

In 2005 bracht Harold Mengsmering uit. Folkforum sprak van ‘acht knappe songs’ en Fret prees de titel van de plaat als mooiste van de eeuw en vond dat Mengsmering ‘van begin tot einde klopt.’ 3voor12/Utrecht schreef: ‘Deze singer-songwriter verdient een intiem podium en een oplettend publiek.’

Vervolgens bewees K zich met het album De Laatste Pionier (2011) als een van Nederlands interessantste singer-songwriters. Ondersteund door producer Mathijn den Duijf (Kytopia), arrangeur Jelte Heringa (Most Unpleasant Men, Eefje de Visser) en een keur aan gastmuzikanten, zoals Pien Feith en Janos Koolen, wist hij met De Laatste Pionier een gelaagd album af te leveren dat verrast en beklijft, sober klinkt, maar ook avontuurlijk en experimenteel is.

As we speak legt Harold de laatste hand aan zijn derde album Heppeneert. Voor de opnames toog hij twee keer een meivakantie lang naar het gelijknamige Belgische bedevaartsoord waar hij in de boerderij van zijn oude makker, percussionist Erwin Gielen, een nieuwe muzikale richting insloeg. Samen met hem en multi-talent Thimo Gheijzen vormt K inmiddels een hecht combo dat door Evert van Aalten in al zijn intensiteit en oorspronkelijkheid nagenoeg live werd vastgelegd. Gastrollen zijn er ditmaal van onder anderen Roland Smeets (bugel/trompet), Didier Leclaire (banjo) en Jense Meek (piano).

G.T. ThomasGT,Thomas

In de jazzy lounge-pop liedjes van G.T. Thomas hoort u de complexe harmonieën van Donald Fagen, de zangstijl van Karen Carpenter en Laurie Anderson en de avontuurlijke constructies van Bacharach & David. In deze eigenschappen kunt u haar eigen leidende kracht duidelijk voelen:

‘Ik vertrouw ‘resonantie’ in alles wat ik doe, prefereer oprechtheid, waardeer ‘legacy’ en speel in schaamteloosheid.’

Het is dit nastreven van resonanties met gelijkgestemde muzikanten, kunstenaars, regisseurs en vrienden over de hele wereld wat heeft geresulteerd in samenwerking met bekroonde artiesten als Chris Dedrick (The Free Design), Fleet Foxes, Berend Dubbe (Bettie Serveert, Bauer), Benny Sings en het Metropool Orkest.

Gwen ‘G.T.’ Thomas (geb. 1982) komt uit Seattle, woont al 5 jaar in Amsterdam waar ze werkt als professionele producer, zangeres en componist.

Mis het niet want het wordt een mooi evenement Molens 6 x 600 en Kunst – O – Foon met een echte sfeer uitzending. Ook te beluisteren via WeertFM waar U onze kanalen van uitzending kunt vinden. Op maandag overigens ook onder uitzending gemist Kunst – O – Foon.

Igor Ronckers, Anki Raemaekers en Ferry Wahls.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s