Veelzijdige schilderijen van Carla Nies bij Bibliotheek Weert.

Paarden en mensen in krachtige kleuren en uiteenlopende stijlen zijn van 4 oktober t/m 12 november te zien in een expositie bij de bibliotheek Weert.

Voor Carla Nies is kunst vanzelfsprekend.  Ze is docente dwarsfluit en schildert sinds een aantal jaren met veel plezier. Als kind was ze altijd al aan het tekenen. Toen ze een beroepskeuze moest maken, werd dat een opleiding aan het conservatorium, maar het had ook de kunstacademie kunnen zijn. Tijdens een workshop in 2005 bij de Weerter kunstenaar Bernard Visser kwam, wat schilderen betreft, de aap uit de mouw. Geïnspireerd door een reis naar Peru was haar eerste werk, een afbeelding van aapjes, trefzeker en karakteristiek vorm gegeven. Daarna volgde ze jarenlang cursussen bij Yvonne Schroeten, schilderde ze paarden in de Camargue in Zuid-Frankrijk tijdens een zomervakantie en werkte aan portretten. Ze heeft net deelgenomen een groepsexpositie in Maarssen.

Op de expositie in de Weerter bibliotheek laat ze voor de eerste keer al haar werk zien. Het is expressief en heeft een eigen stijl. De kleur rood speelt is in de meeste schilderijen een belangrijke rol. Voor haar is schilderen een manier om zichzelf te ontwikkelen, om los te breken uit het patroon. “Kunst”, zegt ze, “ is anders denken. Je intellect, gevoel en expressie ontwikkelen, dát is kunst.” Daarbij laat ze zich inspireren door verschillende kunstvormen.  

Van 4 oktober t/m 12 november bij de bibliotheek Weert in de Groene Zaal, 1e verdieping.

Adres: Bibliocenter Weert (de bibliotheek), Wilhelminasingel 250.

Dinsdag, donderdag en vrijdag open van 11 tot 20 uur, woensdag van 11 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur. www.bibliocenter.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s