KOLDERGALLEREEJ 2012 bij de Kroes in Weert op 10 februari a.s.

De vuuërbereidingen vur de 42e koldergallereej zeen in volle gank.

Mer  leefst  vieftieën wieërter  kûnstenaers werreke  al  twieë  maondj  in  ut deepste  geheim aan hôngerde  kûnstwerreke.

Cafe de Kroes oppe Stationstraot 1  wurdj daomej  um  gedûiptj  tot  un knalgreune  oase  vur de echte vastelaovundjkûnstleefhebber.

Lieëst aan lieëst hange knotsgekke uutwerkingen met ut thema van dit jaor:GREUN!!!

Naeve de kûnstenaers  di-j zich al jaore uutlaeve in dit aevenemênt,zölle dit jaor vur ut ieërst Irene Baetsen en Marie-jose Haanen de kolder inne kop krieëge en dieëse op ut dook smieëte.

Kûnst kintj gein grense en kolderkûnst al hieëlemaol neet!

De fieëstelikke oeëpening zal plaats vinge op vriedig 10 fibberwari um  21.00 oor

Inne  laup  vanne aovundj  zal  auch ZDH Preens Stan 1 van de Rogstaekers saame  met  zieën gevolg un bezeuk bringe aan de koldergallereej.

Auch de nowe  börgemeister,de wethaojers en de voltallige gemeindje-raod zeen uutgenuuëdigdj.

Der  wurdj  gezörregdj  vur un spetterendje oeëpenings-ekt  en alle kûnstenaers zeen gekledj in ut greun!

De koldergallereej es daonao eedere daag te bekieëke  en op asgoonsdig  22 fibberwari vanaaf 20.00 oor  waere alle kolder kûnstwerreke vanne moor hehaeldj en vanaaf ut podium geveildj.

Eedere hoeëgste  bee-jer  zal zich zoeë  de koldergallereej nog lang kinne  huuëge!

De voorbereidingen voor de 42e Koldergallereej zijn in volle gang. Maar liefst vjiftien Weerter kunstenaars werken al twee maanden in het diepste geheim aan honderden kunstwerken. Café De Kroes aan de Stationsstraat 1 wordt daarmee omgetoverd in een knalgroene oase voor de echte carnavalskunstliefhebbers. Lijst aan lijst hangen knotsgekke uitwerkingen van het thema voor dit jaar: “GREUN”.

Naast de bekende Weerter kunstenaars, die zich al jaren uitleven in dit evenement, zullen voor het eerst Irene Baetsen en Matrie-José Haanen de kolder in de kop krijgen en deze op het doek smijten. Kunst kent geen grenzen en kolderkunst al helemaal niet! De feestelijke opening van de Koldergallereej zal bezocht worden op vrijdag 10 februari om 21.00 uur door zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Stan I van de Rogstaekers met zijn Raad van Elf en blaaskapel. De nieuwe burgemeester en de wethouders, evenals de voltallige gemeenteraad zijn uitgenodigd.    De Koldergallereej zorgt voor een knettergekke openingsact en alle kunstenaars zijn in het groen aanwezig.

De Koldergallereej is daarna dagelijks te bezichtigen en op Aswoensdag 22 februari vanaf 20.00 uur worden alle kolderkunstwerken van de muur gehaald en vanaf het podium geveild. Elke hoogste bieder zal zich zo de Koldergallereej van 2012 nog lang kunnen herinneren. Bel voor meer informatie:   Jack Vreeke     0495 533988

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s