Dick Schreinders hersteld en met gitaar aanwezig op de opening van dubbel expositie in Galerie Weert.

Dick Schreinders & Tjikkie Kreuger 21-08 t/m 02-10, zie ook: http://www.galerieweert.nl

Opening a.s. zondag om 14.30 uur met een live optreden van de schilder himself.

Dick Schreinders, werd in 1970 geboren te Beekbergen als jongste zoon van Anneke en Dick Schreinders sr. Kunst werd bij hem met de paplepel ingegoten; zijn ouders runden tussen 1967 en 1985 Galerie AU 540 in Beekbergen en zowel zijn vader als zijn grootvader Ben J. Schreinders waren kunstschilders van formaat. Als kind schilderde Dick al de eigen omgeving met een geheel eigen penseelvoering en stijl. In de jaren tachtig verhuisde het gezin naar Spanje waar Dick jr. al gauw bleek te beschikken over muzikale talenten. Hij studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium in Denia. Begin jaren 90 keerde hij terug naar Nederland, waar hij regelmatig optrad. Toch riep de verf en het doek, wat er voor zorgde dat hij na een poos een abrupte carrièreswitch maakte, van muzikant naar full-time kunstenaar. In zijn werk speelt de eigen omgeving een grote rol. Het zijn voornamelijke landschappen waarbij hij een vette toets gebruikt waarmee hij veelzijdige kleurstellingen neerzet. Het landschap gbruikt hij om dynamiek, energie en beweging uit te drukken. Zijn landschappen zijn plaatsen waarin de mens zijn nietigheid ervaart.
Meer informatie vind u op:
Tjikkie Kreuger (Leeuwarden,1941), exposeerde met regelmaat in Galerie AU540 en kwam zo ook de jonge Dick vaak tegen. De contacten waren altijd bijzonder goed, maar verwaterden toen het gezin Schreinders naar Spanje trok. Toen Galerie Weert namens Dick aan haar vroeg om deel te nemen aan een duo-expositie met hem, zei ze meteen: Ja!. Tjikkie’s werk is zeer bijzonder: de mens staat overduidelijk centraal. Het is geen realistische weergave van de mens, maar ze legt de nadruk op de gevoelens van de mens zoals pijn, liefde, vreugde en geborgenheid. In haar vormentaal accentueert ze met groot gevoel voor proporties en harmonie de belangrijkste kenmerken van datgene wat ze wil weergeven. De lijnen van haar beelden zijn langgerekt. De subtielvormgegeven hoofden doen denken aan prachtige Afrikaanse volkeren als de Nubiërs en Maasaï, terwijl hun typische modellering eveneens sterkeherinneringen oproept aan afbeeldingen uit Egypte. Haar Wachters, Priesters en Mummies leggen een associatieve binding met Egypte ten tijde van de farao’s. Tjikkie werkt veel in opdracht, daarnaast zijn veel werken opgenomen in particuliere en bedrijfscollecties in Nederland.
Meer informatie vind u op:

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie