Welke insecten vliegen in De Groote Peel?

Welke insecten vliegen in De Groote Peel?

Typisch Peelexcursie vanaf bezoekerscentrum Mijl op Zeven

De Groote Peel is een waterrijk moerasgebied. Een lustoord voor veel insecten zoals muggen, libellensoorten en vlinders. Tijdens de Typisch Peel Insectenexcursie op zondag 7 augustus ontdekken de deelnemers welke soorten dit zijn. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 2,50 per persoon en opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Insecten zijn veruit de grootste groep dieren die op aarde voorkomen. Ze zijn hierdoor een onmisbare schakel in de kringloop van de natuur en dienen als voedsel voor vogels, amfibieën en andere dieren. In het vochtige, moerassige landschap van het nationaal park De Groote Peel komen veel soorten vliegende insecten voor. Daarbij zijn de kleurige vlinders, libellen en juffers wellicht de meest in het oog springende vertegenwoordigers. De aanwezige vegetatie en het afwisselende landschap van open grasland en struweel trekt algemene, maar ook bijzondere vlindersoorten aan. De Groote Peel is voor een aantal vlinders zelfs het belangrijkste verspreidingsgebied in Nederland. Maar ook voor veel libellensoorten is de Peel van groot belang. De libel is niet voor niets het symbool in het nationaal parklogo van De Groote Peel. Tijdens de excursie op zondag 7 augustus krijgen de deelnemers informatie over de verschillende soorten en de leefwijze van de insecten in de Peel.

Elke maand een andere ‘Typisch Peelwandeling’

De Typisch Peelwandeling in Nationaal Park De Groote Peel is een maandelijkse excursie die vooral geschikt is voor volwassenen. Er worden verschillende Peelthema’s behandeld zoals: vogels, veen, waterleven en in augustus is het thema insecten. Elke excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer.

 

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven te Ospel is de toegangspoort tot nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is augustus op maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl   

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s