Kunst – O – Foon, live Kunst en cultuur uit de regio met muzikale intermezzo’s a.s. zondag 12 februari.

Deze zondag komt het cultureel café van Weert vanuit  café zaal De Beatrix aan het Bassin 11 Te Weert. En omdat de Vastelaovundj voor de deur staat natuurlijk het een en ander betreffende dit volksfeest.

Voor de 33ste keer de Gouwe Lambieck Aovundj, 11 stom streek zullen de revue weer passeren in Buurthoês Moesel aan de Christinelaan op maandag 13 februari. Eric van den Bogaert komt beladen met boeken en de nodige grappen alvast een voorproefje geven. Zie http://www.lambieckknoup.nl/nl-laatste_nieuws.htm

De Walk of Fame in Weert. Een eerbetoon aan de Oad Preense van Wieërt. Koos Neijnens zelf uit dit illustere rijtje weet alle in en outs.

Ku+Cu bestaat 10 jaar en viert dit met een feestelijke en inspirerende actie op 14 maart a.s. in het Munttheater. ‘Maak het verschil’, meer weten vraag naar de nieuwsbrief http://www.ku-cu.nl/index.php?menu_id=5&pagid=26&submenu=26. En Sylvia van den Kroonenberg verteld nog een beetje meer op deze zondag over het belang van cultuureducatie.

Natuurlijk hebben wij onze trouwe columnisten ook aanwezig.

Riya Geboers met een complete literatuurlijst rondom het fenomeen ‘Carnaval’, allemaal te leen in onze bibliotheek in Weert.

Piet Poell en Paul Sterk met een eigen blik op dit volksgebeuren en zeer zeker in mooie woorden verpakt.

Trots zijn we dat een echte troubadour de stemming verhogen komt.

MacBukkem himself laat voor even Baoksum voor wat het is en zijn muziek is in eigen woorden het beste te omschrijven als:

Tja, det kin se allein mer ervare door te loestere nao ziene muziek. Oeëts is ziene song-opbouw vergelaeke met dae van Cornelis Vreeswijk, woeërop d’r jzelf laconiek reageerdje met: “Dao kan ich noeëts aan tippe”, óm prómpt daonao ’n leedje van daezelfdje C.V. te vertale nao ’t dialect en te arrangere väör gitaar/bluesharp ( ’t Menke in miene gitaar)
MacBukkum is ónmiskènbaar beïnvloedj door Dylan. Of det in ziene muziek trök is te huere moogtj gae zelf bepaole.
MacBukkum is in gein inkel opzicht te vergelieke mèt de klassieke limburgse troubadours. Ziene muziek is frisser en zien tekste zeen väöl pittiger. Zie ook http://www.macbukkum.nl/cms/

De live registratie door WeertFm is weer te beluisteren via 107.5 in de ether tussen 11.00 en 12.00 uur. Of via de site www.weertfm.nl  en in herhaling om 19.00 uur ‘s  avonds of via uitzending gemist. Presentatie: Igor Ronckers en Anki Raemaekers. Techniek: Ferry Wahls en Jaap Beijleveld.

Daarna babbelen we nog lekker even na met zo nu en dan het hoogste woord van Piet Poell en Paul Sterk.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek, Schrijfsels en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s