Alvast een blik op onze gasten in Kunst-O-Foon op 11 mei a.s. te beginnen met de muziek.

Martin Fautubun heb ik een tijdje geleden zien optreden in een trio. Zeer enthousiaste muzikanten waar het plezier vanaf spat. Maar ook wel een beetje met het lijden aan het leven in zich.Martin Fautubun

Martin is in Nederland geboren vanuit Moluks roots. Hij is nog opgegroeid in een interneringskamp zoals we hier in Tungelroy ook hebben gehad. In de vrije natuur dus. Het was dan ook tamelijk shocking toen het gezin verhuisde naar een rijtjeswoning in Helmond.

Toen zat er eigenlijk niets anders op dan de gitaar maar te pakken en de vrijheid op te zoeken die hij zo gewend was.

Aan de basis van Martin’s muziek liggen Molukse liedjes, vaak opgebouwd uit fluit en trommelmuziek. Hierbij kwam ook veel dans kijken. Ook heeft zijn vader en broer veel invloed gehad in de muzikale vorming. Vader violist – een beetje in de traditie zoals we kennen bij de zigeunermuziek – en broer met een hang naar rock and roll. Voorbeeld Django Reinhardt is dan nog zo gek niet.Martin Fautubun

Martin heeft een behoorlijk klassieke opleiding en veel tijd doorgebracht achter de coulissen van ballet uitvoeringen in Rusland. Wereldmuziek en theater ligt hem dan ook zeer na aan het hart.

Hij bewondert Jan Akkerman om zijn eigen sound en eigen wil en Carlos Santano vanwege zijn virtuoos spel.

Ik mag Martin met recht en rede een romantische ziel noemen, want het woord liefde is nooit ver weg in zijn performance. Liefde voor de mensheid en liefde voor de muziek.

Martin brengt een aantal eigen nummers en een nummer van Joe Cocker.

Dus loop even binnen bij Du Commerce tussen 11.00 en 12.00 uur en maak even kennis met deze zachte ziel.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s