Foto’s van de opening expositie ‘Raakvlakken’ Galerie Weert afgelopen zondag.

RAAKVLAKKEN 30-10 t/m 18-12-2011
Schilderijen van:
Mies Grijmans (olieverf) en Jan van Riet (acryl).
De exposanten kennen elkaar van de Bonte Avonden van de Carnavalsvereniging De Rogstaekers te Weert. Mies Grijmans stond jarenlang op de planken als artiest en Jan van Riet ontwierp en schilderde jarenlang de decors voor de Weerter carnavalsrevue. Daarnaast hebben ze beiden gewerkt in de grafische industrie.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoewel beiden elkaar goed kennen ligt een duo-tentoonstelling ook niet voor de hand. Er is een groot verschil in de stijl van ieders werk. Mies schildert foto-realistisch in olieverf en Jan schildert expressief, vaak met een grove streek in acryl. Bovendien lijken de karakters van beide mannen weer tegengesteld aan hun eigen werk.
Door het spel tussen overeenkomsten en verschillen is het gelukt een verrassende tentoonstelling samen te stellen. De bezoekers ziet steeds duo’s. Eén schilderij van Mies en één van Jan. In elke combinatie zit een raakvlak. Soms ligt het voor de hand, dan weer vereist het wat denkwerk en soms is het zelfs grappig, al willen beiden er beslist geen Carnaval van maken.Bij het uitwerken van dit concept werden beide schilders steeds enthousiaster. Mies en Jan zijn er van overtuigd dat ze een tentoonstelling hebben samengesteld met een originele, spraakmakende inkijk.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Foto’s van de opening expositie ‘Raakvlakken’ Galerie Weert afgelopen zondag.

  1. Ankie zegt:

    Dag Anki,
    Dank je voor de prachtige foto’s op dit blog!
    Groetjes Ankie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s