De beste kolder Kunst van de wereld is meer dan kitsch of een hoop trammelant.

Kunst – O – Foon brengt een special rondom de Vastelaovundj en dan met name rondom de kunstenaars van de Koldergalereej. Zondag 8 februari tussen 11.00 en 12.00 uur hebben we weer eens een uitzending in het ‘plat’ bij Stadscafé Du Commerce.

De muziek komt uit Stramproy van het illustere duo de SjoeDèkkers die al veel prijzen in de wacht gesleept hebben met aanstekelijke liedjes.Jan Coenen    van Dèkkers Harie en Mien van ‘t Patronaat 5

  • Laura Caris ook wel bekend van ‘Sterren op het doek’ heeft het portret tot persoonlijk experiment verheven.
  • De beste veilingmeester ooit zit niet gauw om een woord verlegen. Ton Adriaens zit vol grappen en ideeën en kan nog performen ook.
  • Knutselen is een oneerbiedig woord maar Marie-José Meulen weet met naald en draad dit niveau met stip te overstijgen.
  • We kennen inmiddels allemaal het portret van ons koningspaar in het ‘nieuwe’ stadhuis van Weert. Ook in de koldergalereej zullen we veel portretten tegenkomen van Els Maes Verdonschot.

Riya Geboers van bibliocenter Weert heeft zeker leuke lees tips voor de vastentijd. We zijn te beluisteren via de vaste kanalen van www.weertFM.nl maar om echt in de stemming te komen kunt U beter een kopje koffie komen drinken.

Achtergronden van onze gasten volgen op korte termijn. Het thema van dit jaar is  TUSSEN KOLDER EN KITSCH en de opening van de Koldergalereej is aanstaande vrijdag 30 januari om 21.00 uur in café Tramhalt te Weert door burgemeester  Jos Heijmans en de nieuwe Stadsprins. Iris van der Zanden en Ton Adriaens maken er een bonte opening van en Ton Wolter komt als ….Eddy Wally. Als dat niet überkitsch is dan weet ik het niet meer.

Het beloofd dus een gezellige napraat sessie te worden en een vooruit blik op de veiling die op as woensdag 18 februari om 20.00 uur met speciale acts ook weer hilarisch beloofd te worden.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s