Kunst – O – Foon opent het nieuwe jaar met een muzikale belofte die de blues en soul fris op de kaart zet.

Eva Almagor, ‘de Norah Jones van de lage landen, maar met veel meer blues & balls’.  Zet een bandgevoel neer met frisse vintage vibes en invloeden van haar eigen muzikale helden. Hier en daar een beetje gospel met de herkenbaarheid van pop maakt het verrassend nieuw en fris.Eva Almagor

Haar muzikale carrière ging 5 jaar geleden van start met het in eigen beheer uitbrengen van een EP. Dit bleek het startschot voor veel  shows in verschillende bezettingen door het hele land, van radiostation tot theater. 

3FM, Radio1, 6 en 5, het Paard van Troje cafe, Oerol 2013, Club Dauphine en voorprogramma’s voor De Dijk, Krystl en Romanza Brava, Nina Hagen en een eigen tour passeerden al de revue. Haar single “Silverlining” is nu verkrijgbaar! 

Een voorproefje op haar debuut die eind dit jaar word verwacht. Maak je klaar voor Eva Almagor, die je met haar blues en soul, met de herkenbaarheid van pop en een vleugje gospel, je het gevoel hoopt te geven mee te gaan onder een warme wollen deken, die je ergens bekend voorkomt, maar verrassend nieuw en fris aanvoelt. Een bandgevoel neerzetten met frisse vintage vibes, met invloeden van haar eigen muzikale helden, dat is haar doel!

 “de Norah Jones van de lage landen, maar met veel meer blues & balls.”

-Ongekend Talent NCRV-

 www.evaalmagor.nl of volg haar via Facebook en Youtube.

Kom dus luisteren bij Stadscafé Du Commerce tussen 11.00 en 12.00 uur op zondag 11 januari a.s. Ook hebben we weer leuke gasten met culturele nieuwtjes uit de regio.

De Volhouders uit Stramproy begeven zich in politiek gekonkel. Hans Kiggen zal vertellen hoe dit er op de planken uit gaan zien.Volhouders 2015 Valentino B

AAFSPRAOK  IS  AAFSPRAOK

 We weten het allemaal. Als er ergens verkiezingen zijn, zowel in de politiek als in het bedrijfsleven, in Gemeenten, Provinciaal of Landelijk, dan begint het gedonder. Kandidaten voor vooraanstaande functies komen in de picture te staan. Hun hele doen en laten, hun jeugd wordt gescreend, gevolgd en nagetrokken om eventuele misstappen en donkere praktijken aan het daglicht te brengen. Tegenstanders en de oppositie zijn daar goed in  Zo is Albert Mertens, burgemeester ergens in een Limburgse gemeente. Hij is voorgedragen als kandidaat voor het Gouverneurschap van de Provincie.

Hoe staat het met zijn levensloop en zijn wijze van besturen in de Gemeente ?

Wat is er eventueel mis in zijn privéleven ?

Wanneer hij stiekem een weekend in zijn afgelegen buitenverblijf in de Ardennen wil doorbrengen met het leuke meisje uit de kantine van het Gemeentehuis, begint de ellende!

Een politiekorporaal fungeert als beschermer, boodschapper en informant.

Karel, een dakloze, komt naar hem toe om hem aan zijn belofte te houden. Tijdens vorige verkiezingen heeft Albert geroepen dat alle daklozen een woning krijgen.

Alberts echtgenote komt onverwachts ten tonele. De assistent en rechterhand van de Gouverneur komt poolshoogte nemen.  Het weer is winters ! Albert zal zich in alle bochten moeten wringen om de situatie in de hand te kunnen houden. Hilarische taferelen zal hij moeten opvangen en verwerken. Gaat hij dat redden ??

Voorgaande beloofd een amusante toneelavond te worden.

Op de planken gezet door De Volhouders in Stramproy . Veel plezier !!

 Cor Bastiaans, Regisseur

De uitvoeringen zijn in gemeenschapscentrum “De Zaal” te Stramproy

Mariastraat 1 6039AW te Stramproy

De uitvoeringen op; Zaterdag 14 en Zondag 15 Maart en  op Vrijdag 20, Zaterdag 21 en Zondag 22 Maart 2015.

LET OP !!!     We spelen dus niet op de maandag, maar wel op vrijdag…

Aanvang is 20:00u …. Maar op de zondagen beginnen we al om 19:00u

Kaarten à € 9,00 p/stuk zijn t.z.t verkrijgbaar bij Boekhandel Benelux, of telefonisch te bestellen op het nummer 0495 561958

Neem ook eens een kijkje op www.De-Volhouders.nl

Graficus Pieter Alewijns uit Eindhoven exposeert in Galerie Weert. Galeriehoudster Ankie Vanderfeesten heeft ingehaakt op de Rembrandt expositie zwart – wit in Weert.pieteralewijns

‘Fecit…’ verwijst naar de aloude manier van signeren door grafici. Het betekent ‘gemaakt door…’. Begenadigd graficus Pieter Alewijns uit Eindhoven liet zich voor deze expositie inspireren door Rembrandt in zijn werk en heeft speciaal voor deze expositie een aantal bijzondere items meegenomen.

Alewijns exposeerde reeds in 2005, vooruitlopend op het Rembrandtjaar in 2006, in Slot Zeist op de expositie “De nieuwe Nachtwacht”. In de galerie is, naast werk van hemzelf, ook een bijzondere portefeuille uit 1898 van de Rembrandttentoonstelling in het Stedelijk Museum te Amsterdam te bekijken. Deze is afkomstig uit de privécollectie van Pieter Alewijns. Destijds konden alleen de welgestelden zich zo’n luxe catalogus veroorloven. In de portefeuille uit 1898 zijn fotogravures van Rembrandt’s schilderijen te zien. Onder toezicht en met handschoenen aan kunnen bezoekers door het kwetsbare stuk bladeren.

Pieter Alewijns maakt bijzondere etsen. Zo transformeert hij bestaande prenten, gedichten en citaten tot nieuw werk, die vaak groter zijn dan het origineel. Er ontstaat poëtische kunst die op sprookjesachtige wijze refereert aan de werkelijkheid. Alewijns heeft ook werken van Rembrandt vergroot en bewerkt. o.a. de prent ’tis vinnich kout’ van Rembrandt waarop een boertje zich beklaagd over het weer.

Op zondag 1 februari is er vanaf 14.00 uur een lezing en demonstratie van Pieter Alewijns over het maken van prenten en Rembrandt als inspiratiebron.

De entree per lezing is 5 euro incl. koffie en thee.

Belofte ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome door Marcel Tinnemans uit Nederweert.Poster (zonder te koop banner)

Marcel Tinnemans schrijft boek over bijzondere pelgrimage

Belofte Ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome

In de zomer van 2013 loopt Marcel Tinnemans van zijn woonadres in Weert (L) naar Capranica en Rome. Daarmee verwezenlijkt hij zijn droom, eerder dan verwacht. Hij lost ook een belofte in. In Capranica strooit hij namelijk de as uit van zijn in 2009 overleden vrouw Nel. Nu is er een boek over zijn bijzondere pelgrimage.

Communicatieadviseur, journalist, chauffeur, schrijver en verteller Marcel Tinnemans (Kelpen-Oler 1969) koestert een droom. Ooit zal hij naar Rome lopen. In zijn eentje. Vanaf thuis, met het voornemen onderweg de tijd te nemen. Om terug te blikken op het leven tot dat moment en om vooruit te kijken. Dat ‘ooit’ zou rond zijn 55e zijn. Het loopt echter allemaal anders.

Op 29 juli 2013, hij is dan 44 jaar, vertrekt Tinnemans voor zijn pelgrimage. In zijn rugzak rustten twee kokertjes met de as van zijn vrouw Nel. Zij overleed op 13 november 2009 aan de gevolgen van kanker. De pelgrim houdt onderweg een reisblog bij dat veel gelezen wordt.

Het afgelopen jaar is gebruikt om de verslagen te herschrijven en aan te vullen. Onder de titel ‘Belofte Ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome’ is er nu een prachtig reisboek waar wandelaars en niet-wandelaars van zullen genieten. Tinnemans beschrijft op een bijzonder levendige en persoonlijke manier zijn avontuur. De lezer loopt al snel mee aan zijn zijde. Door bossen, dorpen en steden. Over bergen, asfaltwegen, grindpaden, langs rivieren en kanalen. Via Duitsland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland komt Italië in zicht. Elf keer wordt een landsgrens gepasseerd.

Gedurende de hele reis zijn er ontmoetingen met vriendelijke, interessante en behulpzame mensen. Tinnemans slaapt in zimmer frei, B&B en af en toe in een goedkoop hotel. Naarmate de reis vordert neemt het aantal kerken, parochiehuizen en kloosters toe.  Je geniet, lacht, eet en drinkt van het leven in zijn volle omgang. Maar de lezer ervaart ook eenzaamheid, de hunkering naar thuis, het verdriet en het lijden. Tinnemans had een belofte in te lossen. Het uitstrooien van de as in Capranica. Na 63 dagen bereikt hij zijn doel.

Passage uit ‘Belofte Ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome’

‘Sil en de kinderen pakken de koffers. Haar autootje knort ongeduldig. Meisje en haar meisjes. Ze gaan een weekje naar Duinrell. Ik gooi mijn rugzak om en blijf langer weg. Ik heb iets af te maken waarover veel gesproken is. Niet iedereen is het met me eens. Jammer. Ook morgen zijn er zorgen. En de wereld vergaat ook zonder mij. Ik draag nu even alleen mijn eigen last in de wetenschap dat we uiteindelijk allemaal bezwijken. Na knuffels en kussen trekken we de deur achter ons dicht. Mijn sleutels laat ik thuis. Met het verstand in de achterzak wacht heel veel. ‘Voetreis Rome 2013 1824 (1)

Presentatie

Op zaterdag 10 januari om 11.00 uur wordt het eerste exemplaar van het boek officieel gepresenteerd voor genodigden in de St Odakapel aan de Schansbeemdweg in Weert. Meer informatie over de kapel is te vinden op www.odakapelweert.nl.

Verkoopadressen

Belofte Ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome (192 pagina’s) is vanaf 10 januari te koop voor € 15,- (exclusief verzendkosten) bij de volgende verkoopadressen:

Bruna Weert, Markt 11-13, Weert;

Bruna Nederweert, Lambertushof 30, Nederweert;

Bob’s Adventure Store, Maaspoort 6 in Weert ;

Grandcafé Bie de Tied, Grathemmerweg 48, Kelpen-Oler.

Opbrengst

Tinnemans schreef eerder het boek Nel, over de strijd die hij en zijn vrouw tegen kanker voerden en verloren. De opbrengstvan dat boek ging naar KWF Kankerbestrijding. De eventuele opbrengt van het nieuwe boek zal worden gebruikt voor het financieren van een wandelproject in de regio Midden-Limburg.

Belofte Ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome ISBN 978-90-822998-0-9

Meer informatie, Marcel Tinnemans, tel. 06 120 911 65. 

We zijn ook te beluisteren via onze vaste kanalen te vinden op www.Weertfm.nl en cultuurnieuwtjes zijn ook te vinden op Facebook Kunst – O – Foon.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s