Kom ook van cultuur en muziek genieten bij Kunst – O – Foon tijdens cultureel lint.

Op 21 september a.s. zijn wij vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur te vinden op het terras van Stadscafé Du Commerce en we gaan dan ook voor een lekker middagzonnetje. Mocht het nu echt slecht weer zijn dan verhuizen we naar binnen uiteraard. En ook daar bent U welkom.

In het eerste uur hebben we muziek met een zuidelijk temperament en dat beloofd gevoelige en gezellige tonen.Concept grevenbicht

Tango Y Canciones is een muziekensemble dat bestaat uit Wil Sulsters (accordeon), Koos Jansen (gitaar)en Anne-Marie Pullens (zang). Ze brengen Argentijnse Tango’s, Franse Chansons en Musettes en Zuid-Amerikaanse folklore en Canciones.
Ze kwamen elkaar een paar jaar geleden tegen en de muzikale klik was er meteen. Al dan niet met een eigen arrangement, zijn ze altijd op zoek naar mooie nummers, waarmee ze een verhaal kunnen vertellen aan hun publiek.971306_4481351412427_1135752775_n
Wil, Koos en Anne-Marie zijn enthousiaste amateurs die bovendien goede musici zijn. Met veel gevoel voor passie nemen zij u mee op een muzikale reis. Soms met muziek die je recht in je ziel raakt, soms met veel gevoel voor humor of met de nodige drama. Het wordt met deze 3 muzikanten nooit saai, hun optredens zijn altijd een feestje.
Ze treden regelmatig op in binnen- en buitenland. Zo hebben gespeeld op de Italiaanse Ambassade, organiseren ze regelmatig huiskamerconcerten in Nederland en België. In 2013 hebben ze zelfs Brons gewonnen op een internationaal tangofestival in Castelfidardo (Italie). Ze zijn ook op Facebook te vinden.

John van Cauteren komt vertellen over het programma voor het aankomend seizoen van onze beide musea. Tevens heeft een een grote passie en dat is Wokmuziektheater. Deze staan vanaf 14.30 op het podium van het Munttheater met een preview van productie 2014 die 28,29 en 30 november wordt uitgevoerd in het Munttheater: Die Verkaufte Braut – komische opera van Bedřich Smetana. Een komische opera gesitueerd in een dorp in onze regio rond 1900. Een wervelend stuk vol prachtige muziek, beweging, dans en een exotische circusvoorstelling.wokmuziektheater2014

Monique Caris, secretaris van de Fakkelestafette Weert komt FREELAND:  event 4 talent = hét talentenpodium van Cultureel Lint nader toelichten. Met een mix van muziek, dans en zang zal de Oelemarkt dit jaar toevoegt worden als nieuwe locatie. Het is een samenwerking tussen Fakkelestafette Weert en Jongerenraad Weert. Dit begint om 14.00 uur op de Oelemarkt.

Het bibliocenter en onze trouwe Riya Geboers mogen natuurlijk niet ontbreken. Riya komt dit keer niet met een boekenrubriek maar met ander leuke zaken waaronder lezingen en workshops die ze in de planning hebben. Om 13.30 uur tijdens cultureel lint komt er Kikker, bekend van de prentenboeken, leest in het Bibliocenter en in de HEMA de kinderen voor uit zijn eigen boekjes en gaat met hen op de foto.FC_Kikker-gestreepte-broek

Tijdens ons tweede uur komt Annemarie van Kimmenade iets over de organisatie van cultureel lint vertellen, maar ze zal ook Vocalgroup Close meebrengen. En ze zullen uiteraard ook hun kunnen laten horen.

Als dirigente van zanggroep Ospel en flexibele alt van dameskoor Giocoso o.l.v. Rita Scheffers is Annemarie van Kimmenade al een aantal jaren actief in de korenwereld. Geïnspireerd door o.a. Wim Vluggen geeft ze workshops in koorzang aan amateur zangers, waarbij zij voornamelijk let op uitspraak, expressie en performance:„Koorzang is meer dan zuivere samenklanken. Elk werk is een klein avontuur: er schuilt een betekenis, een boodschap. De taak van het koor is om deze te achterhalen en naar eigen intuïtie over te brengen. Uitspraak, expressie en performance spelen hierbij een belangrijke rol. De toeschouwer of luisteraar moet de energie van de muziek kunnen voelen.” Annemarie studeerde in 2013 af als docent muziek aan het conservatorium in Maastricht. Tijdens haar laatste jaar aan het conservatorium heeft ze haar studie weten te combineren met de studie koordirectie. Momenteel is ze werkzaam vanuit RICK in het projectonderwijs op basis- en middelbare scholen en is actief in diverse organisaties gericht op culturele evenementen zoals Cultureel Lint. In september 2014 hoopt zij te beginnen aan de studie Logopedie, om zich volledig te specialiseren in spraak en stem.

De hoofdact van het ons tweede uur is Last Suggestion, een alternatieve rockband met een unieke sound.last suggestion logo

Last Suggestion is een alternatieve rockband uit de omgeving Eindhoven. De twee mannen en twee vrouwen verassen hun publiek sinds 2009 met een unieke sound, die wordt getypeerd door experimentele gitaareffecten, opzwepende bassriffs en verfrissende drumlijnen.

De band legt haar ziel bloot door nummers te baseren op persoonlijke ervaringen en oprechte emotie. Met aangrijpende en energieke songs weten zij het publiek telkens weer te raken.ep cover

Na een show in Den Haag ontvingen ze van 3voor12 Den Haag de volgende recensie: ‘De ietwat klein ogende zangeres blijkt over een dijk van een stem te beschikken. En dan komt er ook nog op het juiste moment een snerpende gitaarsolo voorbij. Alles lijkt te kloppen bij deze band. Wellicht een toekomstige 3FM Serious Talent kandidaat. (RJ)’

Januari 2014 kwam de band met hun debuut-EP ‘Close to far from home.’ Deze eerste plaat gaat over jezelf verliezen en de zoektocht terug naar huis. Na een platendeal met Marista Records volgde een releasetour door Nederland.persfoto 1

Kijk op www.lastsuggestion.com voor een show bij jou in de buurt, want Last Suggestion is de band die je dit jaar niet mag missen!

Dit najaar gaan ze weer touren en dat doen ze om hun nieuwe single te promoten. Hun fans hebben kunnen stemmen op twee nummers en raad eens……….aan ons programma de eer om bekend te maken welk nummer gekozen is.

Last Suggestion – Close to far from home

Soms betekent verloren zijn juist dichterbij komen.

De debuut-EP van de band Last Suggestion vertaalt oprechte emoties van de bandleden in een vijf songs tellende EP. Jezelf verliezen in een zoektocht naar ware liefde en de weg terug naar huis zijn het overkoepelende thema op deze plaat. De nummers zelf zijn onderling afwisselend, maar evenwichtig met een unieke sound. Deze wordt getypeerd door experimentele gitaareffecten, opzwepende bassriffs en verfrissende drumlijnen.

De nummers van Last Suggestion worden door de gehele band geschreven. Ieder heeft zijn eigen inbreng om de nummers aan te vullen of eigen te maken. Het songwriting-proces begint vaak bij de gitarist (Tom), die met een melodie komt die hij eerder heeft bedacht. Vervolgens wordt er flink op die melodie gejamd. Uitvoerig wordt er besproken welke richting ze in willen met de track en wat voor emotie ze erbij voelen. Hierna volgt een lang proces van uitwerking en verfijning, wat soms maanden kan duren. Met namen de bassist van de band (Mike) komt met veel ideeën om de nummers continu interessant te houden. Dit doet hij door hier en daar een andere invalshoek te gebruiken om net dat beetje extra toe te voegen aan de songs.
De teksten worden hoofdzakelijk geschreven door de zangeres (Imke). Zij schrijft volledig vanuit haar gevoel, waardoor de songs stuk voor stuk een persoonlijk verhalen worden. Ook de drumster (Verna), heeft hier haar inbreng in en helpt met het schrijven van de teksten.
Op die manier streeft de band continu naar nieuwe songs met een nieuw geluid die typerend zijn voor het unieke geluid van de Last Suggestion.

Eind 2013 is de plaat geproduceerd en opgenomen door de twee mannen en twee vrouwen van Last Suggestion. Hij is opgenomen in de Mr. Munchkin Recording studio in Winterswijk en gemixt door Marlon Wolterink. In januari 2014 werd de EP uitgebracht in samenwerking met Marista Records. http://www.lastsuggestion.comhttp://www.mrmunchkin.net
http://www.marista.nlMolens-ZesmaalhonderdLiteratuur1-681x960

Vincent van den Berg voorzitter van de Molenstichting Weerterland komt vertellen over het grote molenevent in het kader van Weert 600 jaar stad. Samen met Stichting Cultureel Café Weert organiseert de Molenstichting Molens6x600. Zes Weerter windmolens die met Molens6x600 op 5 oktober zeshonderd minuten draaien en die tegelijkertijd verbonden worden door een lint van culturele- en molenactiviteiten. Tijdens Cultureel Lint 2014 wordt de molensonnetten dichtbundel WindDicht met sonnetten, schilderijen en liederen voor en over de Weerter molens gepresenteerd door Paul Sterk. www.6x600molens.wordpress.com Tijdens cultureel lint te vinden bij Hoogstraat-Lucky You aanvang 15.00 uur.

Tenslotte zal Piet Poell komen vertellen over de activiteiten van Cultureel Café Weert voor het nieuwe seizoen. Cultureel Café Weert heeft de verbinding uitgebreid en start in oktober een project Cultureel Café Weert komt naar je toe in het grand café De Stoof van het Wozoco te Hushoven. Dit is overigens door alle Weertenaren te bezoeken die graag een culturele middag willen bijwonen.Cultureel Café Weert 2014 - 2015 no 2 Bezoek ook hun blog want daar zal straks nadere informatie gegeven worden.

Veel muziek, gezellig buiten en wij hebben er ook veel zin in. Presentatie Igor Ronckers en Anki Raemaekers, techniek Ferry Wahls.

Graag tot op Cultureel Lint.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s