Govert Derix en Benno van Mersbergen en de boekenrubriek van het Bibliocenter natuurlijk.

Kunst – O – Foon 14 september a.s. tussen 11.00 en 12.00 uur met verhalen en schrijvers.

Het mooiste bijbel verhaal en een bevlogen gast om te vertellen.Pasfoto Benno compact3

Benno van Mersbergen (1981) woont samen met zijn vrouw alweer bijna tien jaar in het Weerterland, waar hun twee zonen geboren zijn. In het dagelijks leven is Benno business development manager voor FrieslandCampina Ingredients, het grootste deel van zijn vrije tijd besteedt hij de Baptistengemeente in Weert, waar hij deel uitmaakt van het leiderschapsteam. Vanuit deze rol heeft hij het initiatief genomen om de kerken van Weert uit te nodigen om samen bij te dragen aan de viering van 600 jaar Weert. Dit heeft geresulteerd in de verkiezing van het mooiste bijbelverhaal van Weert. Voor de zomervakantie hebben precies 600 Weerternaren hun stem uitgebracht op hun mooiste bijbelverhaal. De 5 mooiste bijbelverhalen worden nu door de samenwerkende kerken terug gegeven aan de stad.

Meer over de baptistengemeente Weert op http://www.bgweert.nl
Meer over het mooiste bijbelverhaal van Weert op http://www.mooistebijbelverhaalvanweert.nl
Meer over Benno zakelijk op https://www.linkedin.com/in/dairyingredientsmbvw

MOOISTE BIJBELVERHAAL VAN WEERT
In het kader van Weert 600 hebben 6 kerken de Weertenaren gevraagd naar hun mooiste Bijbelverhaal. In totaal hebben precies 600 mensen gestemd voor het mooiste Bijbelverhaal. Alle stemmen hebben geleid tot een Top 5. Afgelopen zaterdag 23 augustus maakte Tieske ’t Umbelderke bekend welke verhalen dat zijn. De nummer 1, hét mooiste Bijbelverhaal, wordt later dit jaar bekend gemaakt.
’t Umbelderke herleeft
Vanaf 11 uur ging Tieske rond door de stad, door de winkelstraten en langs terrassen en cafés. Van ver hoorde de men hem met zijn bel aankomen. Vooral op de markt was er volop belangstelling. De reacties van de mensen waren leuk. Het herleven van de Umbelder riep mooie herinneringen op. Door deze historische aankondiging, kwamen om 12 uur veel mensen af op het bekendmaken van de Top 5 op de Markt. Daarna droeg Tieske het verhaal van de verloren zoon voor in het Weerter dialect. Antje kwam ook luisteren en deelde vlaaitjes uit aan het publiek.
Top 5
De vijf mooiste Bijbelverhalen van Weert zijn (in willekeurige volgorde):
• De schepping
• De ark van Noach
• De geboorte van Jezus
• De barmhartige Samaritaan
• De verloren zoon
Deze vijf verhalen worden vanaf nu teruggegeven aan de stad. In de komende maanden zullen verschillende toepasselijke activiteiten worden aangeboden. De vijf gekozen verhalen zijn hiervoor de inspiratiebron.
Extra activiteiten
Voor wie het nodig heeft komt er een barmhartige Samaritaan-actie waar we naar dit goede voorbeeld mensen helpen. De kinderen kunnen in de herfstvakantie hun favoriete dier van de ark van Noach knutselen. We willen de stad een kunstwerk aanbieden van het mooiste Bijbelverhaal van Weert én de verhalen zullen in het Weerts worden voorgelezen. Daarnaast staat elke maand een van de verhalen centraal in een kerkelijke viering. Ook komt er een oecumenische dienst.
De verloren zoon
Het verhaal van de maand augustus staat ook centraal in de verschillende kerkdiensten.
• Messiaanse gemeente Weert (Keenterhart, St. Jozefskerkplein 3) op zaterdag 30 augustus om 10.00 uur.
• House of worship Weert (De link, Molenpoort 13) op zondag 31 augustus om 10.00 uur.
• RK-parochie van Leuken en Groenewoud (St. Matthiaskerk, Voorstestraat 36) op zaterdag 6 september om 17.30 uur.
• RK-parochie van Keent (St. Josephkerk, St. Jozefkerkplein1) op zaterdag 6 september om 19.00 uur).
• Baptistengemeente Weert (Rode kruis gebouw, Boerhaavestraat 15 a) op zondag 7 september om 10.00 uur.
• RK-parochie van Moesel (De Verrezen Christus, Oranjeplein 18) op zondag 7 september om 11.00 uur.

Govert Derix behoeft nauwelijks introductie zeker na de lovende kritieken die zijn roman Godsgeschenk mocht ontvangen. Wandel eens door Govert Derix’s site en dan ontdekt U dat hij nog veel meer rondom de filosofie onderneemt.x0y0w464h348cw1137ch853_ft143 Hij zal zeker wat exemplaren bij zich hebben en graag wat signeren. Anders te bestellen bij Uitgeverij TIC

Wat Riya Geboers dit keer op haar lijstje heeft dat weet ik niet. Maar het zal zeker het lezen waard zijn. Ook steeds terug te vinden op de site van het Bibliocenter Weert.

Presentatie weer in handen van Igor Ronckers en Anki Raemaekers. Ferry Wahls is verantwoordelijk voor de techniek.

Onze studio ligt boven de bibliotheek en is gewoon te bezoeken. Even drukken op de bel aan linkerzijde, de lift in en op de 2e etage de deur aan Uw rechterhand nemen.

Wij zorgen voor koffie en thee en natuurlijk te beluisteren via de kanalen genoemd op de site WeertFM.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, Schrijfsels en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s