MiniRok! festival 2014, begonnen met 6 vrienden die meer wilden dan alleen fanfare muziek.

Aan het woord Paul Haex die a.s. zondag tussen 11.00 en 12.00 uur bij Kunst – O – Foon in Du Commerce zijn passie komt toelichten.

-We zijn een groep van 6 vrienden die dit jaar voor de achste maal MiniRok organiseren. De reden dat we dit destijds hebben opgepakt is dat we vonden dat er meer te bieden moest zijn in Stramproy op muzikaal vlak dan fanfare, schutterij en carnavalsmuziek. Als fervente festivalbezoekers besloten we dan ook om ons eigen festival te gaan opzetten. Gericht op Nederlandse en internationale pop/rock bands die op het punt staan om door te breken. daarnaast moest het een festival worden dat voor jong en oud laagdrempelig is. Vandaar dat we bijvoorbeeld de elementen als kinderanimatie en het jampodium al vroeg toegevoegd hebben in de opzet.

-Het eerste jaar begonnen in de parochiezaal in Molenbeersel maar besloten daarna snel om het in Stramproy te houden (aangezien we alle 6 uit Stramproy komen) en het in de zomer te houden als echt buitenfestival.

-Jaarlijks trekken we gemiddeld 800 – 1000 bezoekers, voornamelijk lokaal maar de groep regionale bezoekers wordt steeds groter. Zeker ook omdat we niet alleen een zeer goed muzikaal programma maar ook de randanimatie trekt veel bezoekers. Ons top-jaar was in 2010 toen we Triggerfinger als hoofdact hadden geboekt. Zij stonden toen net op punt van (inter)nationaal doorbreken. Het bezoekersaantal piekte toen naar 1400 mensen.

-We ontvangen heel veel steun van de lokale ondernemers. Zij juichen ons initiatief toe en zijn bereid ons in financiele of materiele zin te helpen.

-Daarnaast hebben we jaarlijks een 80-tal vrijwilligers die ons tijdens opbouwen, de dag zelf en het afbreken helpen.
MiniRok! festival 2014

Op zaterdag 30 augustus is het voor de achtste keer zover: MiniRok! Na wederom een zeer sterke editie vorig jaar zal er ook dit jaar weer heel veel muzikaals te zien, beluisteren, beleven en te genieten zijn!

MiniRok is een 1-daags openlucht pop/rock festival voor jong en oud waar naast een zeer gevarieerd muziekprogramma van (inter)nationale bands de nadruk ligt op een brede festivaluitstraling bestaande uit onder andere een jampodium, uitgebreide kinderanimatie en veel meer!

Bands die inmiddels faam hebben gemaakt op nationaal en internationaal gebied zoals Triggerfinger, John Coffey, The Sore Losers, The VanJets, Birth of Joy, Wallace VanBorn en The Dirty Denims maakten in vorige edities al hun opwachting op MiniRok.

Ook voor dit jaar staat er weer een fantastisch line-up klaar die je muzikaal van ingetogen indie-pop, folk, naar moddervette stoner brengt en weer terug via technisch hoogstaande bombastische indie/electrorock, dansbare punkrock, aanstekelijke bleusrock en 90’s DJ’s. Om in bands te praten, de line-up van MiniRok 2014 line-up ziet er alsvolgt uit:

  • Town of Saints [NL]
  • The Silverfaces [NL]
  • Psycho 44 [BE]
  • The Sedan Vault [BE]
  • Pendejo [NL]
  • Rhinos are People too [BE]
  • Rocco Recycle [DE]
  • Crossroads [NL]
  • The ElPadro’s 90’s Reconsidering [NL]

Maar er is meer: uitgebreide kinderanimatie in de vorm van o.a springkussens, schmincken en een heus jampodium waar iedereen zijn rock ‘n roll kunsten kan laten zien of laten ontstaan door middel van het onder professionele begeleiding spelen op echte gitaren, bas en drum!

Luister naar WeertFM of kom naar Du Commerce want we hebben weer leuke gasten.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s