Joost Spanjerberg en Jora Meertens hebben een enorme passie voor hun gitaar.

Joost en Jora zullen een viertal liedjes ten gehore brengen en via de link ‘I don’t mind’ in het stukje kunt U alvast wat van hen beluisteren.

Biografieën Joost en Jora

Joost en JoraSamen
Joost en Jora leerden elkaar in 2013 kennen n.a.v. een advertentie waarin Jora op zoek was naar een violist voor de begeleiding bij een optreden van WNF Earth Hour; Akoestisch bij kaarslicht.
Joost speelde geen viool maar zag een muzikale uitdaging en reageerde met de vraag of Jora interesse had om samen muziek te maken. Vrijwel meteen was er een grote klik zowel muzikaal als tussen hen twee. Inmiddels begeleidt Joost Jora bij haar optredens en levert hij een unieke muzikale bijdrage aan haar nummers.

Joost
Joost Spanjerberg wilde op 16-jarige leeftijd gitaar óf piano leren spelen. Zijn ouders vonden piano duur en omslachtig, dus hij kreeg een gitaar. Vanaf dat moment nam de gitaar een belangrijke plek in zijn leven; vrijwel elke dag zat hij te spelen op zijn kamer, steeds was er een nieuw liedje om te leren. Na een jaar Elektrotechniek gestudeerd te hebben, was hem duidelijk dat hij veel liever de muziek inging. Zo vond hij de studie Muziektechnologie.Joost 2

Na het afronden van deze studie in 2012 wilde Joost doorgroeien als muzikant. Hij besloot zoveel mogelijk muzikale projecten aan te gaan. Zo werkt hij nu samen met verschillende zangeressen, speelt gitaar in de bands MILLS en A Brighter Light en is druk met zijn eigen act.
Joost is veel te zien, je komt hem in Utrecht onder andere tegen bij IKEA, Averechts en de Kargadoor, of in Amsterdam in de oefenruimte, studio of podium.

De inspiratie voor zijn eigen werk vind Joost in The Beatles, Oren Lavie en de in een huiskamer ontdekte Fokko. Voor de Filter Vertaalprijs zal hij een aantal zelfgeschreven nummers uitvoeren.

Jora
Jora Meertens begon op 5 jarige leeftijd met pianospelen. Dat had ze van geen vreemde, haar moeder en opa waren zelf erg muzikaal en dus kreeg Jora hun passie voor muziek van jongs af aan al mee. Nadat ze 10 jaar klassieke pianoles erop had zitten kreeg ze interesse in de gitaar en luisterde ze ook veel naar country-, folk- en de tekstuele popmuziek. Artiesten waar ze graag naar luisterde en die haar later ook inspireerden waren o.a. Jewel, Coldplay, Fleetwood Mac en Boudewijn de Groot. Jora gitaar
Het overlijden van haar opa maakte een nieuwere vorm van muzikaliteit bij haar los en ze schreef haar eerste nummer ‘Gone’, wat ze opdroeg aan haar opa en waarbij ze zichzelf op gitaar begeleidde.

Door een optreden in Baexem van de muziekschool waar Jora kort gitaarles kreeg, werd ze uitgenodigd om het geleerde ten tonele te brengen, wat ertoe leidde dat ze met haar nummer Gone bekendheid kreeg in Baexem en omstreken. Ze werd gevraagd voor particuliere optredens en ook Igor Ronckers vroeg haar in zijn toenmalige radioprogramma.

Toch koos ze voor een opleiding in de zorg, die haar volgens haarzelf een stabielere basis zou geven dan een beroepskeuze in de muziek.
Inmiddels werkt Jora als neonatologieverpleegkundige (intensive care voor pasgeborenen) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Een droombaan, aldus Jora.
Muziek blijft haar grootste passie, waar ze voornamelijk gevoelens en emoties in los kan laten. Haar inspiratie komt voort uit gebeurtenissen in haar leven die haar raken, variërend van de grote dilemma’s in het leven tot emoties die loskomen bij verdrietige momenten.
Hier en daar wordt ze gevraagd voor ‘low-key’ optredens, waar ze ontzettend van geniet en wat ook voldoende is voor haar.
Jora en Joost zijn vorig jaar de studio ingegaan en hebben het nummer ‘I don’t mind’ opgenomen. I don’t mind

Graag tot zondag dus tussen 11.00 en 12.00 uur dan kunt U ze live beluisteren.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s