God is een Braziliaan. Schrijver Harrie Lemmens komt a.s. zondag naar Kunst – O – Foon.

Hier alvast een kleine inblik in de inhoud.

God is een Braziliaan

[ankeiler] Het andere gezicht van Brazilië

LEMMENS_Braziliaan 01 pdfEen flierefluiter in Rio de Janeiro, een ex-minister in Recife, een oud-papierverzamelaar in Curitiba, een museumgids in Salvador, een prediker in São Paulo – het zijn maar een paar van de kleurrijke figuren die dit bijzondere boek over Brazilië bevolken. Een boek over rafelrandjes, rasvermenging en romanpersonages, over schilderkunst en architectuur, over Hollandse bezetters en joodse immigranten, over dromers en gelukszoekers, over ‘orde en vooruitgang’, zoals zo trots op de Braziliaanse vlag geschreven staat. Of het gebrek daaraan.

Harrie Lemmens reisde samen met zijn vrouw, de fotografe Ana Carvalho, langs acht gezichtsbepalende Braziliaanse steden. Het leverde talloze beelden en verhalen op die samen een even sprankelend als rijk verslag van een bruisend land vormen, met een verrassende kijk op de vaste clichés voetbal, favela’s, carnaval en indianen.

Aan de hand van gesprekken met schrijvers, vrienden en voorbijgangers en de prachtige foto’s van Ana Carvalho laat God is een Braziliaan zien dat Brazilië vele gezichten heeft. Een must en een genot voor elke lezer.achterflap god is een braziliaan

[info auteur]
Harrie Lemmens (1953) is dé vertaler uit het Portugees in Nederland. Hij vertaalde onder veel meer werk van Fernando Pessoa, José Saramago, Machado de Assis en João Ubaldo Ribeiro. In 2006 kreeg hij de vertaalprijs van het Nederlandse Fonds voor de Letteren.

‘Een prachtig boek’ João Ubaldo Ribeiro.
‘Dit boek is een bom!’ Zuca Sardan, Braziliaans dichter.

Tussen 11.00 en 12.00 uur bij Stadscafé Du Commerce of via de bekende WeertFM kanalen.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Schrijfsels en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s