Zondag 13 april weer Kunst – o – Foon vanuit Stadscafe Du Commerce.

We gaan tussen 11.00 en 12.00 weer eens het muzikaal experiment aan met een kleine workshop van DjoeGio ofwel Johan van de Beek. Voor een muzikale indruk http://www.djoegio.com/Johan van de Beek

Johan van de Beek

Johan van de Beek (Maasniel, 1956) kreeg als kind een ‘klassieke’ Limburgse muziekopleiding: muziekschool, jeugdkoor, harmonie. Op zijn vijftiende kocht hij een elektrische gitaar om, geïnspireerd door zijn idool Jimi Hendrix, psychedelische blues en rock te spelen. Dat werd, vanzelfsprekend, een ramp. De gitaar verdween in een hoek van de kamer. Van de Beek werd, na niet afgemaakte studies aan de Pedac en de Kunstacademie journalist bij Dagblad de Limburger. Daar doorliep hij vrijwel alle disciplines: nieuwsverslaggever, binnen- en buitenland, cultuur, sport. Korte tijd zat hij ook in de hoofdredactie van de krant nadat die was gefuseerd met het Limburgs Dagblad. In 2008 kwam de gitaar weer om de hoek kijken nadat hij, op vakantie in Rome, een straatmuzikant blues hoorde spelen. In een ‘eens kijken of ik het nog kan’-bui speelde hij een blues, met drums en bass uit de pc. Een filmpje daarvan, gemaakt met de webcam, trok op op het destijds populaire netwerk Hyves de aandacht van Rene Vlems (drummer) en Monique Demarteau (zangeres, bassiste) die op zoek naar waren naar een gitarist. Bastardi Di Blues waren geboren. De band heeft inmiddels vele malen opgetreden in Limburg en daarbuiten. Hoogtepunten waren optredens op het Solar-festival in Roermond en in het Openlucht Theater in Valkenburg. Ter nagedachtenis aan de haast vergeten ‘jumpers’, de mensen die op 9/11 gedwongen waren om uit de WTC-torens te springen, maakte de band het instrumentale nummer ‘The Falling Man’ dat op YouTube, met bijbehorende video, inmiddels vele duizenden keren is bekeken en beluisterd.
Van de Beek had zich, onder de naam DjoeGio, inmiddels ook verdiept in de mogelijkheden van het ‘musiceren met de pc’. Gebruikmakend van loops, zelfgemaakte samples, zelf ingespeelde gitaar- en toetsenpartijen begon hij te experimenteren met combinaties van ogenschijnlijk onverenigbare genres: blues, jazz en house. Ook maakte hij lounge en ambient-achtige muziek. Via internet zocht en vond hij contact met muzikanten zoals de Italiaanse jazzsaxofonist Sandro Marinoni, de Nederlandse blueszanger Phil Bee (King Mo) en de Nederlandse saxofonist STAX (Hans Clevers) met wie hij diverse nummers opnam waarbij de verschillende partijen vaak separaat werden ingespeeld en gemixed in zijn thuisstudio in Maastricht. Deze methode, die gebruikelijk is in de elektronische muziekwereld, houdt in dat muzikanten samen muziek kunnen maken zonder elkaar lijfelijk te ontmoeten in een studio. Alle contact vindt plaats via mail, skype en WeTransfer. Van de Beek is momenteel bezig met een ambitieus project waarbij hij a capella nummers van de legendarische blueszanger Son House (1902-1988) op dance/housebeats zet en er vervolgens nieuwe lagen muziek aan toevoegt. De eerste twee nummers in dit ‘son house’-genre zijn ‘John The Revelator’ en ‘Grinnin’ in your Face’.

De aanstaande ‘Konings-dag’ is een uitgelezen gelegenheid om Tjeu Snoek – dirigent – en Henk Schaekers van Stedelijke Harmonie St. Antonius te ontvangen.DCF 1.0

Op zondagmiddag 27 april a.s. voert de Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert haar traditionele Oranjeconcert uit in het Munttheater.  De Gemeente Weert organiseert dit concert om alle gedecoreerden van de Gemeente Weert en de vele vrijwilligers te bedanken en te eren voor hun belangeloze inzet in het plaatselijke verenigingsleven. Het concert staat voor een gedeelte in het teken van Weert 600.

Stedelijke Harmonie St. Antonius bestaat uit een jeugdpercussiegroep en een opleidingsorkest, waarin jongeren én volwassenen, na het voltooien van een basisopleiding, voor het eerst gezamenlijk op een ontspannen manier gaan musiceren. Als men het opleidingsorkest ‘ontgroeid’ is, komt men terecht bij de percussiegroep en/of bij het groot harmonieorkest.

De Stedelijke Harmonie is opgericht in 1879 en is daarmee het oudste harmoniegezelschap in het Weerter land. Uiteraard was dit een heel andere tijd, een tijd waarin de keuze voor de invulling van de spaarzame vrije tijd vaak beperkt bleef tot schutterijen, gilden en andere muziekgezelschappen.

Dirigent Tjeu Snoek.

Geboren in Weert 1957, school Bisschoppelijk college. Conservatorium Groningen , voor klarinet,saxofoon, harmonie en fanfare directie. Conservatorium Zwolle voor het Groot directie diploma. (tegenwoordig Master)
Gewerkt als klarinettist saxofonist bij Landmacht orkesten: KMK en Johan Willem Friso kapel.

Bij Antonius dirigent geweest van 1987 tot 2002 en nu tweede periode vanaf 2009 tot heden.
Verder werkzaam als dirigent/docent bij diverse muziekgezelschappen, en projecten.

Vandaag was de afsluiting van een kennismaking met de Weerter Molens van kinderen van Njoy. Ze hebben er erg van genoten en hebben prachtige gedichten afgeleverd.

De kinderen hebben een bezoek gebracht aan de St. Anna molen op Keent en zijn van harte rondgeleid door de molenaar himself en diverse andere vrijwilligers van Molenstichting Weerterland.1965458_494371820666648_1250777360_o

Paul Sterk als sonnetten dichter rondom onze Weerter molens heeft de talige kant begeleidt en ik heb het beeldend werk voor rekening genomen.

Sem Douven van Punt Welzijn en een aantal kinderen komen hun beleving toelichten en uiteraard gedichten voordragen.Njoy prijswinnaars 2 Er zijn verschillende gelukkigen die vandaag in onze uitzending zijn en een aantal kinderen mogen op 10 mei met de molenaar werken op de St. Anna molen.

Ik heb nog een filmpje van de workshop gemaakt dat kunt U hier bekijken http://youtu.be/qhPSDUFuoUM

Njoy TshirtNaast de collages zijn er ook T-shirts gemaakt en is er vooral veel lol geweest rondom taal.

Riya Geboers komt denk ik iets vertellen rondom de maand van de filosofie en de boekenlijst kunt U na onze uitzending vinden op http://www.bibliocenter.nl

U bent weer van harte welkom ter plaatse of anders luister naar onze bekende kanalen op http://www.weertFM.nl

De kinderen van Njoy zullen het zeker waarderen indien U langskomt.

 

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s