Kunst – O – Foon: de achtergronden van onze gasten a.s. zondag 12 januari 2014.

De Jeugd heeft een streepje voor dus ik begin met Reintje en haar Voskes. Erg leuk trouwens om eens iets te kunnen programmeren voor kinderen. En zeker wat muziek betreft want dat steelt toch ieders hart.

Niet alleen waren we ooit zelf eens ‘klein’ maar je wordt er altijd vrolijk van.Reintje en haar Voskes 2

“Reintje en haar voskes “ is een band voor kinderen uit Nederweert.
Deze kinderband is ontstaan op 4 januari 2009. In “Eetcafé De kleine Winst” speelde Anouk & Cyrill in het voorprogramma van SuperNova. Deze Nederweerter band speelde op zondagmiddag en wilde een toepasselijk voorprogramma voor de kinderen.
Het jaar erna stond voor de allereerste keer “Reintje en haar voskes” op de bühne bij “Eetcafé De Kleine Winst”. De muzikanten uit deze band spelen naast “Reintje & haar voskes” nog in andere Nederweerter bands zoals SuperNova, FART, Western Fruit Wood and Hooker Company & The Electrophonics. De muzikanten zijn:Reintje en haar Voskes
Anouk:                                Zang & melodica
Cyrill:                                  Gitaar & zang
Ronald:                               Contrabas
Danny:                                Cajon

De bandnaam “Reintje en haar voskes”  is niet zo maar gekozen. Het is allereerst een leuke, makkelijke te onthouden naam voor kinderen. Anouk heet van haar meisjesnaam Reijnders en dat is Reintje. Ronald heet met zijn achternaam Roodbol-Vossen en  is dus ook een echt vosje.

Het repertoire van deze vrolijke kinderband bestaat uit nummers van o.a. Dirk Scheele, Cowboy Billie Boem, Kleintje Kaf, Jeroen Schipper, Jochem Meijer , VOF de Kunst  & een paar eigen nummers.
De optredens die zij verzorgen zijn op allerlei locaties waar kinderen zijn. Zoals scholen, kinderdagverblijven en festivals. Ook spelen zij geregeld in Bezoekerscentrum “De Pelen”in Ospel.

Mysterie, spanning en de duisternis van symboliek. Alexander Cammans weet er op een intrigerende manier een draai aan te geven.Auteursfoto Alexander Cammans

Schrijven is lang een ondergewaardeerde passie van mij geweest. In 2007 heb ik de draad weer opgepakt. Nog niet eens zo zeer met het idee om een boek te gaan schrijven of zelfs maar publiceren. Nadat ik enkele mensen de eerste hoofdstukken liet lezen, moedigden zij mij aan om verder te gaan. Het duurde toch nog tot 2010 eer ik mijn boek eindelijk af had.

Na nog enige tijd getwijfeld te hebben, heb ik een uitgever gezocht. Die reageerde tot mijn verbazing positief. Toen het boek uitkwam, heeft het veel positieve publiciteit en reacties opgeleverd.

Verschillende lezers vroegen naar een vervolg, waar ik inmiddels al aan was begonnen.

Ik besloot een nieuwe uitgever te zoeken. Het werd de Maastrichtse uitgever Zilverspoor. Een groeiend fonds met kwalitatief super auteurs. Enige trots vervulde mij dan ook toen het contract eenmaal was getekend. Dit keer voor twee boeken.GeheimvanMontserrat_omslag_front

Mijn eerste boek, De verborgen waarheid is opnieuw uitgegeven in een geheel herziene versie.

Deze zag in juni 2013 het levenslicht. Zeventig pagina’s dikker en nog spannender dan de eerste versie.

Ondertussen werkten we ook al aan het vervolg, getiteld ‘Het geheim van Montserrat’. Dat is op 11 december 2013 verschenen.

De inkt in mijn pen is nog lang niet opgedroogd. Er liggen nog verschillende manuscripten te wachten totdat ik ze een keer af schrijf en publiceer. Hopelijk volgt in 2014 weer een nieuwe titel.

De eerste twee boeken waren religieuze thrillers. Een van mijn volgende boeken is dat ook, al ligt het voor mij niet vast dat ik bij dit genre blijf. Zo heb ik ook nog een nog af te schrijven boek liggen over twee jongens die op reis gaan met een V.O.C. schip in de 17e eeuw. De_Verborgen_Waarheid_voorzijde_kaft

Ideeën genoeg!

De recensies zijn positief.

Rainier Knieper van Schrijverspunt noemde het: ‘Een super spannend verhaal dat je niet meer los laat.’

Biblion noteerde over De verborgen waarheid: Wanneer de grootmoeder van Rachel is gestorven en haar kleindochter haar huis uitruimt, ontdekt zij daar zaken die niet passen bij het beeld van haar oma als niet-kerkelijke vrouw. Zo staat daar een bijzonder type Mariabeeld en ontdekt zij een merkwaardig medaillon, een adressenlijst en een manuscript. Een professor aan wie zij een en ander laat zien, verdwijnt en dan is Rachel midden in een levensgevaarlijke speurtocht beland naar de herkomst en betekenis van haar grootmoeders nalatenschap, die voor de rooms-katholieke kerk zeer bedreigend zou zijn. Het is een speurtocht die haar naar vele landen voert, eer de beslissende confrontatie met haar meedogenloze tegenstander plaatsvindt. De Limburgse auteur houdt van reizen en is erin geslaagd om in zijn debuut de omzwervingen van zijn hoofdpersoon in een authentiek decor te plaatsen.

Korte inhoud van Het geheim van Montserrat:

In dit vervolg op ‘De verborgen waarheid’ blijkt, dat het eeuwenoude boek dat de geheimzinnige kloosterorde Ordo Vox Populi behandelt, aanwijzingen bevat over nog veel meer geheimen. Verschillende partijen proberen elk op hun eigen, soms gruwelijke wijze, te achterhalen wat de betekenis van deze geschriften is. Onthullende documenten en oude vijanden blijken een gevaarlijke combinatie te vormen.

Daar komen ook Rachel en Ruud achter, de ontdekkers van de geschriften. Als het jonge koppel verder verstrikt raakt in de verbeten strijd tussen het Vaticaan en Roma zigeuners, dreigen ze te worden verzwolgen in een spiraal van geweld. Ze vluchten naar Spanje, waar onverwachte bondgenoten, sporen die leiden naar het illustere  Rennes-le-Château en het temperament van de Roma zorgen voor een snijdende spanning.

Binnen de berg waarop het klooster van Montserrat is gebouwd, komt het tot een ultieme confrontatie. Doden vallen, om het daar begraven geheim, dat de wereld zou schokken, te onthullen of juist te beschermen.

Rachel en Ruud moeten boven hun eigen karakter uitstijgen om het geheim van Montserrat te ontrafelen. Maar tegen welke prijs?

Meer weten over Alexander Cammans kan op zijn website: www.cammans.eu

Omdat we bijzonder openhartige gasten hebben volgen de achtergronden van de andere drie in mijn volgende blog. Anders verliezen we nog voor de uitzending en het live aanschuiven bij Du Commerce al het overzicht.

Zondag 12 jannuari 2014 in levende lijve aan tafel en op de bühne Alexander Cammans en Reintje en haar Voskes. U bent van Harte welkom tussen 11.00 en 12.00 uur bij de live registratie van ons programma Kunst – O – Foon voor WeertFM.

Igor Ronckers en Anki Raemaekers – samenstelling en presentatie.

Ferry Wahls – techniek.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek, Schrijfsels en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s