Kunst – O – Foon live vanuit onze studio WeertFM zondag 14 juli a.s.

Cultuur en muziek uit de regio met hier en daar een vleugje Kunst. Tussen 11.00 en 12.00 bent U welkom in onze studio aan de Wilhelminasingel boven de bibliotheek. Even links van de deur op de knop WeertFM drukken en wij laten U graag binnen.

Bospop is dan in volle gang en wij krijgen even de sfeer mee via Harrold Verheijen. Het team van WeertFM heeft er dan al twee dagen van genoten. Het is zonder meer topdrukte voor onze vrijwilligers want ook van het OLS in Stramproy wordt live verslag gedaan. Dit in samenwerking met Midden Limburg Actueel wat ook nog prachtig beeld oplevert. De live stream die via internet te bekijken is kunt U via onze WeertFM site en Ospel Actueel volgen. Zaterdag kijken dus want het zal spannend worden.

Maar terug naar cultuur in onze Kunst – O – Foon van zondag a.s.

Marlies Smeets en Nell Baltussen hebben hun hart verpand aan de wereldwinkel en zullen het komende half jaar de cultuur van de wereld in onze uitzendingen brengen. Allereerst beginnen ze eens uit te leggen wat fair trade inhoudt en de rol van de wereld winkels.

Wereldwinkel Weert fair tradeLeny Huijbregts is in 1998 afgestudeerd als binnenhuisarchitect met specialisatie meubelontwerp.

Naast meubels ontwerpt zij al jaren sieraden en sinds vorig jaar is zij gestart met het maken van kartonnen tassen.

De tassen worden zodanig bewerkt dat ze weersbestendig zijn. Zowel tassen als sieraden worden gedecoreerd met o.a. veertjes, couscous, zeezout, schroefjes en moertjes.TV Leny Huijbregts

Na eerder geëxposeerd te hebben in Stein en op 5 mei j.l. in het Kunstcentrum bij Openluchttheater de Lichtenberg staat Leny nog in Hoensbroek op het Kunstfestival ( 1 sept.) op de Art Fair in Zwijndrecht ( oktober ) en op de Feel good markt in Eindhoven-Strijp S in november. www.huijbregtsvormgeving.nl

Het theepottenmuseum in Swartbroek staat bekend als het leukste uitje van 2013. En het begon allemaal met de passie van een enkele man, Frits Lavell. In het museum kijkt u uw ogen uit. Er zijn meer dan 1200 theepotten te bekijken (dus niet met de handen aanraken) in allerlei vormen. Een gewone theepot vindt u er niet. Het zijn allemaal kunststukjes waar ontwerpers zich op hebben uitgeleefd om een excentrieke theepot te ontwerpen. http://theepottenmuseum.nl Theepot mens paard

Vakantietijd boekentijd. Riya Geboers zal zeker een mooi lijstje bij zich hebben. Lekker wegdromen in zomerse lettertjes met op de achtergrond een ziltig luchtje zee. Geweldig.

En dan swingende tonen van Anthony Schouten. Mensen die naar de KRO kijken zullen hem vast voorbij hebben zien komen. De zoektocht naar het beste kerkkoor van Nederland heeft Anthony in ieder geval veel avontuur gebracht.Anthony Schouten 1

Onze studio is op dit tijdstip van de dag lekker zonnig, dus kom eens aan. En anders kunt U natuurlijk afstemmen op 107.5 FM voor Weert of 97.0 voor Nederweert.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s