Veel muziek a.s. zondag 9 juni in Kunst – O – Foon en hier onze gasten uitgelicht.

Omdat we zo’n bijzondere Kunst – O – Foon hebben zondag gaan we ook op eigen stek zitten. Dat geeft U luisteraar ook de mogelijkheid om onze studio eens in werking te zien. Op Uw gemak kunt U dan eens genieten van radio live, want de koffie staat klaar.

Molens en dichters, een ietwat vreemde combinatie. Maar het leven van auteur Paul Sterk staat wel op z’n kop vanaf zijn eerste molensonnet. Niet alleen de zoektocht naar singer-songwriters maar ook de ambtelijke molen van de NS heeft zijn leven in beweging gebracht.Paul Sterk, station 3b in Weert. En het leven van het Weerter Molenlandschap is verrijkt met een aantal mooie liederen.

Erik Fikken heeft de eer gehad om de ‘Klaagzang van de Boonesmolen’ op muziek te zetten. Op het station galmt het nu nog na en bewuste molen kraakt verder onder deze last aan de voet van het verheven sonnet.

Erik Fikken, kort en bondig in eigen woorden vervat.

“Ik ben Erik Fikken. Zanger, liedjesmaker, komiek.”

Mijn repertoire is een mengeling van een lach en een traan. Teksten dicht bij huis, recht uit het hart. In mijn dialect, in het Nederlands. Inspiratie haal ik uit bluegrass muziek. Vooral melancholische muziek heeft mijn voorkeur. Daarnaast laat ik me inspireren door collega-artiesten zoals Joss mennen, Ton Wolter, Ronald en Carien Moonen. Ik heb 2 cd’s gemaakt met liedjes in het Weerter dialect.;Erik Fikken “Erik ” 2006 en “Hallo” 2008.

Paul Weelen heeft een heel toepasselijk sonnet toegewezen gekregen. Normaal alleen zingend in het dialect heeft hij na 40 jaar Paul een gunst gedaan en ‘grensgeheimen’ een sonnet over de Stramproyer Broekmolen in het Nederlands opgepakt.

Paul is erg vertrouwd met tekst en muziek en zijn productie getuigt van grote passie. In eigen woorden.

Mijn muziek website is www.paulweelen.nl .

Er staat elke week een nieuw liedje op.

Ik heb in veel groepen gespeeld: Weerwaas, Ramsj, Toepjoep, Oes de Ef en zo’n 15 CD’s gemaakt. Alles lokaal, nooit iets in het Nederlands, altijd Kerkraads.

Grensgeheimen is mijn eerste Nederlandstalig lied in 40 jaar.

Ik schrijf muziek, romans, poëzie, musicals, toneel. Ben mede-eigenaar van Uitgeverij TIC, samen met mijn partner Luiz Oliveira.

Als zodanig uitgever van Paul Sterk.

Ik schrijf ook recensies over toneel voor de kranten.Paul Weelen

Ook de Weerter jeugd leeft zich graag uit in muziek. En Martijn Smolenaers zag hier wel een project in. ‘Opblaaspop’ een aandoenlijk popfestival voor amateurbandjes is voor het tweede jaar op het podium. En we hebben al heel wat jong talent langs zien komen. Zaterdag 22 juni is de ontknoping in ‘De Beatrix’ en zullen we weten wie zich ‘Opblaasband’ 2013 mag noemen. Martijn Smolenaers

 

Onze hoofdact van vandaag is Linda Smeets onder begeleiding van Rob
Mennen – toetsenist en  Frank de Groot – bassist.

Linda Smeets, 28 jaar

U kunt haar o.a. kennen van: Radio 3 (Rob Stenders, Gerard Ekdom), Radio 2 (Daniel Dekker), L1, Rowwen Hèze (‘Saus’, De Vrienden Van Amstel Live), She Got Game 3 en XL (Leoni Jansen).
Ze stond in grote zalen als Ahoy, Carré, De Heineken Music Hall, het Concertgebouw van Amsterdam, De Kleine Komedie, etc.Linda Smeets

Linda schrijft haar eigen nummers. Momenteel werkt ze aan haar tweede album, in de stijl van KT Tunstall, Sheryl Crow, Aimee Mann, Carol King.

Linda is te boeken voor huiskamerconcerten, muzikale opluistering van huwelijksceremonies, concerten met harmonie, bigband en fanfare, studiowerk, etc.

In 2006 studeerde ze af aan het Conservatorium van Utrecht voor Lichte Muziek Zang.
Naast het optreden geeft ze ook zangles en zette ze de succesvolle zangschool ‘Zang en Co’ in Den Haag, Voorburg en Weert (Limburg) op.

Rob Mennen, toetsenist/pianist.

De liefde voor muziek zat er al vroeg in. Op mijn zesde ben ik begonnen met pianospelen; als tiener deed ik ervaring op in de hafabra-wereld tijdens mijn lidmaatschap aan het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Als klarinettist van dit orkest heb ik ruim vijf jaar aan radio- en tv-opnames door heel Nederland meegewerkt en tournees door Spanje, Bulgarije, Duitsland en de VS ondernomen.Rob Mennen

Na mijn studie aan het Maastrichts conservatorium, waar ik het hoofdvak Schoolmuziek als ook het keuzevak piano (klassiek) beide Cum Laude heb afgesloten, heb ik mij via diverse bands op de lichte muziek toegelegd. In de coverband No Tuxedo was ik 15 jaar de vaste toetsenist. Als tweede dirigent/pianist was ik verbonden aan diverse koren in geheel Limburg. Hierna ben ik mij meer en meer gaan specialiseren op het gebied van begeleiding van solisten, ensembles maar ook harmonie- en fanfare-orkesten.

Tevens ben ik nauw betrokken bij de muzikale productie van verschillende schoolmusicals en -uitvoeringen, waaronder Grease, Kruimeltje en het Euro-Songfestival. Vocalisten/Musici waar ik mee samenwerk of samengewerkt heb zijn o.a. Mario Feltman, Dewi, Joes Boonen, Schintaler, Lori Spee, Jack Vinders, Gé Reinders, Ben Verdellen, Beppie Kraft, Treble, Suzan Seegers, Renee van Wegberg, Anita Meijer, Karin Bloemen, Brigitte Heitzer, Martin Hurkens, Laura Lynn, Christof en Lindsay, Jan Vayne, Sophie Velthuizen, Ben Cramer, Desiree Manders, Pussycat, Gé Titulaer, Stef Bos, Arwin van der Kluft, Joke van der Hoek, Joep Reijnen, Fanny Drenthe, Geralt van Gemert, Linda Smeets, en René Schuman en Angeleye.

In groepsverband hebben we in voorprogramma’s gespeeld van o.a. Marco Borsato, Rowwen Hèze, Margriet Eshuis, Boris, De Dijk, Lois Lane en De Kast. Door deze ervaringen kan ik mijzelf specialist noemen in muzikale begeleiding en ben ik veelzijdig en flexibel inzetbaar op dit gebied.

Frank de Groot op bas.Frank de Groot Lukazz CF

Op 11 jarige leeftijd is Frank „gerekruteerd” door de
lokale harmonie St. Joseph 1880 te Weert om als saxofonist lid te worden van de
vereniging. De interesse voor dit instrument was reeds door een klasgenoot
gewekt. Zo een indrukwekkend instrument moest er komen. Op deze manier werden
de eerst stappen in de wondere wereld van de muziek gezet. Op 15 jarige
leeftijd, mede door invloeden van vrienden op de middelbare school, werd de
interesse voor de basgitaar aangewakkerd. Rock muziek veroverde zijn hart snel
en de drang om deze muziek zelf te gaan maken was hiervan het logische gevolg.
Na en reis door een diversiteit aan muziekstijlen en een keur aan bands en
artiesten begeleiding kan Frank zich tot op vandaag nog steeds niet beperken
tot een stijl. Belangrijk is echter dat er een fijne bas groove in gespeeld kan
worden.

In de column van Riya Geboers van Bibliocenter Weert zullen wel een paar spannende noten naar voren komen. Want het is tenslotte juni de maand van het spannende boek. In haar telkens weer verrassende boekenlijst die trouwens te vinden is op de openingspagina van http://www.bibliocenter.nl/ is er altijd van alles te beleven. En ze kan het bijzonder smakelijk ten tonele voeren. We zijn dan ook erg verguld met een heuse Kunst – O – Foon top 5 en een link naar mijn blog. Ben ik toch wel trots op.riya-geboers

Dus wat let U om ook eens persoonlijk met ons team Kunst – O – Foon kennis te maken. De deuren van onze studio worden geopend als U links op de bel met WeertFM drukt. Het enige obstakel wat U dan nog moet slechten is de lift voor U. Alhoewel dat alleen maar gemakkelijk is.

Zondag tussen 11.00 en 12.00 uur ook live te horen via WeertFM 107.5 en voor Nederweert 94.4 FM. Natuurlijk zijn we ook wereldwijd te ontvangen via internet www.WeertFM.nl en uitzending gemist is vanaf maandag ook te vinden op de site.

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s