Gart Smits van studio ‘Klare Taal’ en jeugd- en jongerenwerk bij de HangOut te Weert.

Gart SmitsOp http://www.versatile-inc.nl/home,11.html kun alles lezen rondom Gart Smits want het is teveel om op te noemen. Op de site is alles mee te maken, tekst, audio en video en meer dan volledig. Gart heeft veel interesse in jeugd- en jongerenwerk en met zijn talenten is het dan ook niet vreemd dat hij deze graag verder draagt en ontwikkeld bij jeugdigen. Zondag zal Gart dan ook wat workshops rap verzorgen.

Ook op deze zondag 14 april a.s.  wordt het eindresultaat
gepresenteerd van de talentontwikkeling op de Uitkijktoren in het Jongerencentrum “de HangOut” en kunt U zich overtuigen van het enthousiasme waarmee Gart jongeren begeesterd. Tijdens deze festiviteit staat het thema “Urban Culture”
centraal en zullen meerdere vormen van “Talentontwikkeling” gepresenteerd
worden.Logo HangOut

Sem Douven zal als jeugd- en jongerenwerker bij de HangOut https://www.facebook.com/jongerencentrum.dehangout precies vertellen wat er binnen dit centrum allemaal te beleven is. Het is in ieder geval bedoelt voor alle jeugd uit Weert. Op maandag van 12-16jaar en vrijdag van 12-18jaar. Dan is er Vrije inloop. Jeugd kan zich hier ontmoeten, lekker samen kletsen maar ook van alles ondernemen zoals poolen, pingpongen, darten, film kijken, flipperen, kaarten, etc.

Naast de kleinere activiteiten organiseren we grotere activiteiten en projecten op het gebied van Talentontwikkeling.

De projecten worden zoveel mogelijk altijd met de jeugd zelf georganiseerd. Het doel is dat ze in hun vrije tijd zinvol bezig zijn. Naast dat ze er lol in hebben willen we hun opzoek laten gaan naar hun talent. Iedere jongere is ergens goed in. Toch is dit niet het belangrijkste. Vaak gaan jongere bewust, onbewust aan de slag met leerdoelen en hun sociale vaardigheden. Denk bijv. nieuwe vrienden maken, zich presenteren voor een groep, zelfverzekerder worden, creativiteit ontwikkelen, fysiek bezig zijn, aan afspraken nakomen, etc.

De workshops Graffiti, Breakdance en Rap i.s.m. met de basisschool de Uitkijktoren. De groep acht’ers proeven allemaal aan alle drie de workshops. Hiermee krijgen ze een beeld wat ze binnen het jongerenwerk kunnen verwachten.

Veel informatie voor jongeren in Weert is ook te vinden op  http://www.justyoung.nl/showsite.asp?map_id=29978

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s