‘We just love it’, al die creatieve mensen keer op keer in Kunst – O – Foon.

Floor Burnin’

Floor Burnin’, o.a. bekend van Hollands Got Talent 2011, is een Breakdance crew die in het jaar 2000 werd opgericht. In de afgelopen jaren is de crew al diverse malen Nederlands kampioen geweest, 3 maal beste Showcase van de Benelux. En recent in 2012 wist de crew de 3de plaats te behalen tijdensde Europese showcompetitie World Of Dance Europe. In 2006 wist Floor Burnin’ zich als eerste Nederlandse crew ooit, te plaatsen voor het WK breakdance, en werd daarmee 8ste van de wereld.Floor Burnin'Dutch champion 2013

Floor Burnin’ kenmerkt zich door het grote aantal (+/-30) jonge dansers in de leeftijden van 9 en 20 jaar met daar tegen afgezet het hoge breakdance niveau waardoor zij al jaren mee draaien in de internationale jeugd top.

De crew danst zowel op Nationaal als Internationaal vlak, doen veel battles en shows. Naast breakdance battles en shows verzorgt Floor Burnin’ ook breakdance workshops en breakdance lessen voor kinderen vanaf 5 jaar.DJ 2 Hype

DJ 2 Hype en graffiti artiest SAPO versterken de crew op muzikaal en artistiek gebied.

Zo draaide DJ 2 Hype al in de voorprogramma’s van Hip Hop’s grote der aarde, o.a. Gangstarr, Wu tang Clan en PhatKat & Wildchild. Natuurlijk draait hij met grote regelmaat op festivals en Breakdance wedstrijden.Geert Loijen

Graffiti artiest SAPO is in de weekenden te vinden op legale graffiti spots door heel Nederland. Kenmerkend door zijn eigen stijl is zijn werk direct te herkennen.

Voor meer informatie kunt u onze website met bijbehorende social media bezoeken op: www.floorburnincrew.com

Jos Levels van theaterboerderij Boeket heeft ‘leven als God in Frankrijk’ gestalte gegeven. Een oude droom en inmiddels levensinvulling is werkelijkheid geworden.

Jos (levels) 64 jaar, gepensioneerd montessori-leraar. Wilde als jongen op vroege leeftijd het theatervak in, maar speelde op aandringen van z’n ouders op zeker en werd meester, een kunst apart. Bezoekt jaarlijks het theaterfestival in Avignon, waar in de maand juli een veelheid aan producties vanuit de hele wereld te bewonderen zijn.Flyer Theater boeket_Pagina_1

Daar geïnspireerd door de talloze sfeervolle theatertjes in verbouwde schuren en verlaten gebouwen. De boerenschuur in Nederweert op zijn “stukje Frankrijk” kreeg de bestemming:

Theater op locatie, daar waar natuur en cultuur samen gaan. Eerst in samenwerking met het Limburg Festival. Nu als eenmans bedrijfje met een volwaardig programma. Jonge theatermakers, maar ook gearriveerde artiesten krijgen er een podium. Verdere uitgangspunten: kleinschaligheid; breed publiek; betaalbaar; direct contact met de artiesten.

De Stamtafel Weert.Café van Truke van Brussel-Luys (2)

Het is dat ik geen Weerts kan schrijven maar volgens mij gaat het over schele zever en ouwe hoeren aan de tisch.

Achtergrond: Het vastleggen in woord, geschrift en beeld van de historie van Weerter café ‘s van ca 1850 tot heden. Analoog aan de film van Peter Crins : “De Meisberg”.  Hiertoe bezoeken wij in 14 maanden evenzoveel café ‘s waar wij iedereen uitnodigen om zijn/haar verhaal te doen over de horecazaak die door hen vaak beheerd/bezocht werd. http://www.stamtafelweert.nl bij biesterbrug 01

Onder Ons – luistermuziek in een jong jasje.

Biografie

Muziektrio Onder Ons bestaat uit Davida Scheffers (zang, hobo en piano), Floor Boekholt (zang en viool) en Marie-Louise van Nieuwenhoven (zang en gitaar). Jarenlang waren zij tijdens hun studententijd lid van muziekensemble Ad Rem, onder leiding van Peter Gerits.onder ons

In 2010 stopte Ad Rem en zij hebben in 2011 een doorstart gemaakt, omdat ze de passie voor muziek niet konden missen. Het genre van Onder Ons laat zich typeren als luistermuziek. Elk lied wordt bewerkt in een nieuw jasje, waarbij de authenticiteit en puurheid van het lied prioriteit heeft. We spelen op exposities, scholen en bijzondere aangelegenheden, bv. aanstaande 1 april 2013 op de KunstINkijk route te Weert. Onder Ons staat voor verbinding met elkaar, tot elkaar, vanuit diepe vriendschap en muzikale passie ontstaan. Dit is wat we willen overdragen aan de luisteraar.

En dan de KunstInkijk 2013 op 2e Paasdag a.s. natuurlijk met kunstenaars van het Kunstcentrum Weert en een aantal gastkunstenaars op verschillende locaties o.a.

De Tiendschuur, De Paterskerk, Galerie Weert, PerronC, De Lichtenberg – Boostenzaal 1 en 2, Het Kunstcentrum, Ateliers, Theater, Mariakapel en de Kunsthal.

Aanleiding genoeg om naar het Munttheater te komen lijkt me. Ik hoop U dan ook te ontmoeten. Natuurlijk kunt U ook meegenieten vanuit Uw eigen luie stoel op 107.5 WeertFM.

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s