Kunst – O – Foon op zondag 10 maart a.s. vanuit het Munttheater te Weert.

Het wordt een zeer gevarieerde uitzending en performance deze keer met een vooraankondiging van een door toevallige ontmoetingen ontstaan StreetART festival bij de Hang Out op Boshoven op 14 april a.s.

Punt Welzijn Weert

Punt Welzijn Weert

Kunst – O – Foon zal dan heel uur besteden aan Jeugd- en jongerenwerk en talentontwikkeling. Want dat is wat de jeugd sterker maakt, hen meer houvast en zelfvertrouwen geeft en daarnaast de creativiteit aanwakkert. Door zelfexpressie je eigen weg vinden, er zijn genoeg voorbeelden van.

Daarom vandaag aan tafel al enkele van deze jongeren die hun ziel en passie steken in hun eigen creatieve vermogen.

FB KidsDavy Reijnders en Scott Kooken van de Floor Burnin’ crew en Geert Loijen op eigen ‘graffiti’ titel. Waarbij ik aan wil halen dat Sem Douven van jeugd- en jongerenwerk het geheel initieert en Gart Smits van Klare Taal studio een grote bijdrage levert in de vorm van rap, muziek, graffiti en workshops aan de jeugd van een basisschool op Boshoven. Deze komen volgende maand uitgebreid voor het voetlicht.

‘Jong talent in het theater’ dat is wat Jos levels bezighoudt. Een jeugddroom die zijn hele leven al speelt heeft nu geresulteerd in een eigen theater boerderij in de weidse velden van ons Nederweerter land.

Kinderen en ouders betrekken bij Kunst is een leidraad voor veel Kunstenaars. Het Kunstcentrum Weert heeft de KunstInkijk op 1 april geconcentreerd op een paar bijzondere locaties. De Tiendschuur is uiteraard weer plaats van opening en begin en Jack Vreeke zal een toelichting komen geven. Gelukkig is er dit jaar ook weer een boekje samengesteld voor de talloze bezoekers van de tentoonstelling. Met dit in de hand is achtergrond van de Kunst en Kunstenaar goed te volgen.Logo kunstcentrum

Bij culturele overdracht horen verhalen. Bij verhalen horen tafels, mensen en bijeenkomsten. En bij verhalen over belevenissen in het uitgaansleven horen stamtafels in cafés. Frits Weerts, historisch kenner bij uitstek komt vertellen waar U de komende maanden Uw verhaal kunt komen doen.

De Boekenweek staat weer voor de deur dit jaar met het thema ‘Gouden Tijden, zwarte bladzijden’. Als dat niet tot de verbeelding spreekt, dan weet ik het niet meer. In onze economische onzekere tijden is het misschien net andersom alhoewel ‘Wie zijn de optimisten onder ons?’. Wellicht heeft Riya Geboers hier een antwoord op en anders heeft ze zeker een verantwoorde lijst met boeken uit ons Bibliocenter, die hier een blik op werpen.Harmonie 2

En waar zijn we zonder muzikale noot! ‘Onder Ons’ typeert zich als authentiek en puur in een nieuw jasje.  Davida Scheffers (zang, hobo en piano), Floor
Boekholt (zang en viool) en Marie-Louise van Nieuwenhoven (zang en gitaar) brengen sfeervolle luistermuziek.onder ons

Dit alles weer te beleven in de foyer van ons Munttheater. Ditmaal zonder mijn steun en toeverlaat Igor Ronckers, omdat hij helaas een ziekte onder de leden heeft. Dit zal hem wellicht enige tijd van het podium af houden en graag wil ik hem en zijn naasten vanaf deze plaats veel steun en medeleven toewensen. Dus wat let U om op onze pagina wat opbeurende berichten achter te laten.

U bent van harte welkom het is helemaal gratis te volgen zowel live als op WeertFM 107.5. Geen tijd, de herhaling is om 19.00 uur en via uitzending gemist kunt U nog lang hierna eens luisteren.

In het volgend blog meer achtergronden en foto’s van de deelnemers aan deze Kunst – O – Foon.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s