SIERADEN EN SILHOUETTEN IN HET KUNSTCENTRUM Weert.

Twee gasten van het Kunstcentrum laten op de eerste zondag van december hun productie van 2012 zien. Daniëlle Beckers is al dertien jaar docente tekenen/schilderen bij RICK en sinds zes jaar maakt  ze sieraden.  Een sieraad kan je hele uiterlijk bepalen.  Het kan zeer krachtig werken, een blikvanger zijn.  Haar sieraden kunnen vaak op verschillende manieren gedragen worden, waardoor ze blijven verrassen.  Net als in haar schilderijen vormen patronen en de natuur haar inspiratiebron. Het basismateriaal is leer, dat op velerlei manieren bewerkt wordt.  Daarnaast worden ook andere materialen met het leer gecombineerd.

Helmi Coenders heeft o.a een grafische en een modeopleiding gedaan. In het afgelopen jaar heeft ze aan een 365 dagen project gewerkt en dat wil ze graag laten zien. Ze noemt  het: ‘A SILHOUETTE A DAY’. Waarom doet ze dit? Om te ontspannen, mediteren of voor een klein moment van geluk. Ze  probeert iedere dag even iets ‘kleins’ te maken waar ze blij van wordt. Niet in heel veel kleuren, het is meestal zwart-wit. Vorm is belangrijk en ook een contour. Zo ontstaat er iedere dag een silhouet. Het silhouet speelt een rol in de modewereld. In dit project probeert ze van alles en hoeft het niet noodzakelijk over mode te gaan. Haar zoektocht naar silhouetten levert vaak ook bijzondere lessen op die ze kan gebruiken voor de cursisten van Rick. Elke dag laat ze een silhouet zien op haar blog.  Ze doet dit vooral voor de FUN en als een soort van ZEN moment.

Het Kunstcentrum (bij de Lichtenberg) is open van 11 tot 17 uur en beide kunstenaars zijn aanwezig. De toegang is gratis.

Voor meer informatie:

Danielle Beckers: Roy.daan @ziggo.nl

Helmi Coenders:  www.helmicoenders.nl  en http://helmicoenders.blogspot.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s